lauantai 10. lokakuuta 2009

Arka ja pikku Ahvenanmaa


Ruotsalaisen Stolabin massiivikoivutuolit ovat kiehtoneet kodinsisustajia sadan vuoden verran. Meikäläiselle kelpaisivat koko lailla kaikki smoolantilaistehtaan tuolit, mutta suosikkini ovat Arka ja Lilla Åland -keinutuoli. Mustina, tietenkin.Totta puhuakseni en tiedä, miten kestän ilman Arkaa. Se on kiilannut kalustehankintalistani kärkeen... Seuraavan kodin on syytä olla oikeanlainen – olipa se sitten vuokra-asunto taikka "oma".

En muista, olenko kertonut kotikaupunkimme hintatasosta, mutta esimerkiksi Vasastanissa noin 45-neliöisestä kaksiosta saa pulittaa 250 000–300 000 euroa. Luojan kiitos Ruotsissa ei suhtauduta lainanlyhentämiseen samanlaisella innolla kuin Suomessa. Pienehkön (lue: saakelin suuren) pulman asunnonostossa muodostaa silti se seikka, että pankit vaativat miltei poikkeuksetta kymmenen prosentin käsirahan. Ei ole, ei... Mutta katsellaan, katsellaan.Kertokaapa kuitenkin, kolahtaako Stolab-kaksikko teihin. 

8 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Toi Arka on kyllä tosi hieno. Menisi hyvin mun Mademoisellen kanssa, ei vaan mahdu minnekään.

RuusuLiisa kirjoitti...

Kelepais kyl pari mustaa ainakin..tosin meilläkin alkaa kohta olemaan tilanpuutetta tässä torpassa. Onneksi mulla ei ole rahaa ostaa noita kaikkia ihanuuksia mitä sinä löydät/esittelet :D

Jonna kirjoitti...

mikko: niin on ja niinpä – se sopisi kimppaan mademoisellen kanssa! suosikkituolejani sekin. :-)

ruusuliisa: tilan- (ja rahan)puute on meilläkin, mutta ehkä joskus. tai siellä paljon puhutussa seuraavassa kodissa. ;-)

Mikko kirjoitti...

Tarvitsemme siis isommat kodit! :)
Tuo musta Arka suorastaan huutaa valkoista lampaantaljaa kaverikseen. Mademoiselle on myös mun suosikkituolini. Se on täydellinen. Parasta on, että sain sen mummolasta perintönä - ei siis mitään uustuotantoa.

Tcai kirjoitti...

Aivan ihanat kaikissa väreissä! Ottaisin itselleni.

Jonna kirjoitti...

Kelpaisi minullekin! Mustana juu tännekin.

jari kirjoitti...

Kävittekö katsomassa taannoin Rörstrandsg. 56A. 1909 valmistunut ja kauniit yksityskohdat säästetty. Ei kakluunia, mutta katu yksi Vasastanin leppoisampia.

Kiva tuoli, normimalli mielummin Edsbystä.

Jonna kirjoitti...

mikko: kyllä. :-) neliöitä odotellessa. voi hitto, olisipa munkin isovanhemmillani ollut makua mademoiselle... mutta ei.

tcai: i totally agree. kelpaisivat kaikki mullekin, mieluiten kuitenkin musta ja puunvärinen.

jonna: kaimalla on hyvä maku. ;-)

jari: ei käyty. mutta kunpa se koti löytyisikin rörstrandsgatanilta. se on mun suosikkini. leppeän boheemi meininki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...