torstai 18. marraskuuta 2010

Taas se virkkaa...

Olen ollut pari päivää kipeänä, tänäänkin vain täkin alla, joskin töitä tehden. Onneksi on työ, joka kysyy vain päänsisäistä kapasiteettia ja kykyä pidellä pikkuista läppäriä polvien päällä. Ensimmäisen koosta en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta uudenkarhea koneeni on kepeää sorttia.


Pidin toki pieniä patalapun mittaisia taukoja. Sain eilen käsiini Novitan ensi kevään ja kesän lankoja, joita oli oitis testattava. Virkkasin pari pyöreää (tai kahdeksankulmaista...) patalappua, koska olin pökertyä, kun näin, mitä niistä (vaikkakin hienoista) pyydetään kaupungilla – melkein 15 euroa! Kiitoksia vain, mutta meikäläinen silmukoi omansa ihan itse. Kuvia on luvassa myöhemmin, kunhan saan laput prässättyä.


Sitten laitoin siippani lankakauppaan, koska virkkaushimo ei ottanut laantuakseen. Aloitin äsken ontelokudekoria, samanlaista kuin se pari viikkoa sitten tekemäni. Tästä on tosin tulossa pienempi. Käyttötarkoituksesta en omaa hajuakaan, kunhan virkkailen. Terapeuttista, kuten tiedätte.


Lupasin teillekin korin ohjeen. Olen virkannut omani näin koululla numero 8:


1. Tee 4 ketjusilmukkaa ja sulje ne piilosilmukalla renkaaksi.
2. Virkkaa aloitusrenkaaseen 6 kiinteää silmukkaa.
3. Virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa = 12 s.
4. Virkkaa joka toiseen kiinteään silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa = 18 s.
5. Joka kolmanteen kiinteään silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa = 24 s.
6. Joka neljänteen kiinteään silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa = 30 s.


Jatka lisäyksiä siten, että jokainen kerros kasvaa kuudella silmukalla. Virkkaa, kunnes pohja on haluamasi kokoinen. Ja sitten reunakerrokseen:


7. Virkkaa kiinteitä silmukoita takareunoista (ensimmäinen kerros), sitten koko silmukasta. Jatka, kunnes kori on haluamasi korkuinen.


Laittakaapa virkaten. :-)


P.S. Olin tosissani sen ompeluseuran kanssa. Olen nyt tiedustellut asiaa Novitan LankaDeli-kaupasta (Malminrinne 1), ja he ottaisivat parikymmenpäisen porukkamme mieluusti tiloihinsa. Asiassa on vain sellainen mutta, että jos ja kun kokoonnumme iltasella (ajattelin kello 17–19), joutuisimme maksamaan muutaman euron korvauksen per nuppi. Mä olisin ilman muuta messissä, voisimme aloittaa kokoontumiset jo joulukuussa! Että laittakaahan sähköpostaten, jos olette oikeasti kiinnostuneita. Kerran pari kuussa kiliseviä puikkoja, kuumaa kahvia, tuoksuvaa teetä ja ennen kaikkea hyvää seuraa. 

14 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Hieno tai siis tosi kaunis.
Liittyisin mieleläni mukaan mutta olen surkea kutoja ja virkaaja : (

Minna kirjoitti...

ai niin uhohdin sanoa, paranemisia ! Hitto että noita lentsuja on nyt liikkeellä. Inhoan sairastamista joten tsemppiä !

Jonna kirjoitti...

minna! eihän meidän kerhossa tarvitsekaan osata. :-) tai ainakin siellä oppii. olisi ihan huippua, jos tulisit!

Minna kirjoitti...

Oikei, mä ajattelin et tää on sellainen prokutojat juttu, mut jos yks tunari mahtuu messiin niin kyl mä tulen opettelemaan. Halu olisi tehdä lapsille jotain kivaa.

Anu kirjoitti...

Voi hitsi. Mä niin kovasti haluaisin mukaan ompeluseuraan mukaan edes joku kerta, mutta ei taida onnistua tuo reissaaminen, kun en asu Helsingissä :/

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaako ihanalta! Onko mahdollisuus osallistua kerhoon, jos on virkannut viimeksi ala-asteella? Silloin se taisi sujua ok... :) Ymmärrän, jos kerho tarkoitettu jo hieman kehittyneemmille puikkojen käsittelijöille :) -Hanna

WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

Mä en myöskään ole mikään virkkaaja/kutoja, mutta oon mukana:)

kaisu kirjoitti...

meinasin tulla myös kommentoimaan, että ei onnistu toi puikkojen heilutus kovin luontevasti. varo ettei käy niin, että siellä on 19 leidee ja sä opetat. :D
kuulostaa kyllä kovin ihanalta idealta. rakastan "pieni lankakauppa" -kirjaa. hmm. pistää kyllä miettimään. tää ei helsingissä asu, mutta autolla tuo matka taittuu puolessa tunnissa, ettei olis mahotonta ollenkaan.

Elina Kerman kirjoitti...

Mahtavaa! Tää olis ihan intopinkeenä mukana.

Kotoilija kirjoitti...

Neuloin hulluna peruskoulun ja lukion, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Nyt syntyy lähinnä patalappuja. Haluaisin aktivoitua ja kehittyä virkkaajana. Mukana. :)

Retromoderni kirjoitti...

Seurassa olis varmasti mukavaa, mutta viimeks olen virkannut joskus 15 vuotta sitten ja silloin vain pelkkää pylvästä vai mikä lie mahtaa ollakaan ;). Ja Treen suunnasta matkaa kertyis...

Anu kirjoitti...

Mä voisin tulla kurkkaamaan, mikä meininki tuollaisessa kokoontumisessa olis.

Mutta mitä tulee noihin kylillä myytävien käsitöiden hintoihin - mun mielestäni 15 euroa ei ole ollenkaan iso summa käsin tehdystä patalapusta. Jos niitä virkkaava ihminen maksaa materiaalit, verot (tuloverot ja alvit), muut juoksevat kulut ja haluaa vielä vähän itselleenkin jotain (ja siihen tuntiliksaan pitäisi laskea myös kaikenlaista mallien suunnittelusta niiden myymiseen), kyllähän se tulee kalliiksi. Ei käsitöillä helposti itseään elätä.

Jonna kirjoitti...

anu: tottahan mä tuon kaiken ymmärrän. mutta olen samalla onnellinen, että osaan itse edes jotenkuten neuloa ja virkata, ettei tarvitse kaikkea ostaa. ei musta olisi käsitöillä itseni elättäjäksi...

Misty kirjoitti...

Nämä korisi ovat niin kauniita, että haluan saada meillekin kotiin vastaavia =)
Oletko kastellut langan ennenkuin olet aloittanut virkkauksen? Likaantuvatko korisi helposti? Haluaisin myös valkoisia koreja, mutta kaksi lasta hiukan jarruttavat värivalintaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...