torstai 15. elokuuta 2013

Jyllannissa

Onni on työmatka paikkaan, jonne ei ehkä muuten menisi. Jyllannin pohjoisosat ovat omintakeisia, lämpimän lempeitä, pehmoisiakin, vaikka muistuttavat eteläisestä Irlannista, Toscanastakin. Etenkin, kun alavat niityt kääntyvät kumpuileviksi viljapelloiksi.

Näissä maisemissa syntyvät tanskalaiset Isager-langat, jotka ovat kaikkea sitä, mikä minua puhuttelee niin neulojana kuin kaiken kauniin ystävänä ylipäätään. Jos suunnittelisin lankoja, suunnittelisin juuri tällaisia: luonnollisia ja aitoja, väreiltäänkin. Jättäisin säpäkät sävyt suosiolla muille. Eivät ne tällaisiin neuleisiin sopisikaan, katsokaahan itse. Helga Isagerin Amimono-mallistot ovat ertakaikkisen kauniita – ja aika perhanan kaukana perinteisistä ja hyvä niin. Alkaa olla aika uudelle.

Mutta on siinä vanhassakin vara parempi, nimim. soijanakkikastiketta, perunamuusia ja porkkanaraastetta ruoaksi. Olisin kuvannut, jos en olisi jättänyt kameraani töihin, justiinsa sellaisena arkisen ankeana, mutta voi morjes, miten hyvänä!

Spent a long weekend in Tversted, Denmark. Visited my favourite yarn brand, Isager. Those colors and those patterns, pure perfection. Take a look at their website, especially the Amimono collections by Helga Isager.

7 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Voi mitä maisemia - ja voi mitä lankoja. Nuo värit! Ja neulekokoelma on kertakaikkisen upea. Taidan mennä tutkailemaan Tanskan kruunun kurssia;)

Jonna kirjoitti...

Sano muuta! Huikean hienoja ja inspiroivia molemmat. Isager-lankoja saa myös meiltä Kerästä. ;-) Mä teen juuri yhtä villatakkia ja yhtä paitaa ja jonossa on toinen mokoma heti, kunhan saan tilauslankamme Tanskasta. Ja tuskin maltan odottaa :-)

Eirene kirjoitti...

Upeita maisemia ja aivan ihanaa lankaa - värisävyt juuri sellaisia kuin pitääkin... Pitänee raivata lankalaatikkoon lisää tilaa. ;)

Jonna kirjoitti...

Eirene: Älä muuta sano, olen yhtä lailla lumoutunut Isagerin väreistä. Puuterisia, herkkiä ja hiton hienoja harmaita. Suosittelen lämmöllä lisätilaa lankalaatikkoon. ;-)

Unknown kirjoitti...

Jyllanti on ihana paikka ja oi, mitä neuleita! Osaisinpa neuloa...:/

Ansku kirjoitti...

Maisemat - ja langat ovat molemmat todella ihastuttavia. Lankojen sävyt houkuttavat niin, tosin pitäisi vähän hillitä itseään, sillä jonossa on pari muutakin projektia odottamassa. Nuo harmaat, yhtäkkiä rupesi tekemään jotain (mitä tahansa) harmaasta!

Jonna kirjoitti...

eve: jyllanti vei kyllä sydämeni. huima paikka, rakastuin tyystin. ja se neulominen, se on lopulta aika helppoa. :-) se palautuu nopsasti, jos ja kun on joskus ala-asteella kokeillut.

kivitasku: harmaa on neulelangoista paras. :-) ne kaikki sen sävyt, huh! onneksi on tuossa muutama harmaa tekeillä. tai no, oikeastaan aina on jokin harmaa tekeillä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...