tiistai 17. maaliskuuta 2009

Puhdasta ja pehmeää ekologisesti ja edukkaasti

Vaikka meillä on vain yksi lapsi, pyykkikasa on poikkeuksetta korkea. Pesen pyykkiä kutakuinkin kolmena päivänä viikossa, pari koneellista kerralla. Pesuainetta kuluu kosolti – ja muovinen jätevuori vain kasvaa.Asia alkoi jokunen viikko sitten vaivata ja kunnolla. Niinpä meikäläiset marssivat Ruohonjuureen ja ostivat paperipussillisen intialaisia pesupähkinöitä. 200 grammaa kustansi 3,60 euroa. Määrällä pessee kymmeniä koneellisia, en osaa asiaa vielä sen kummemmin veikata. Riittoisia pähkinät kuitenkin ovat: neljällä kuorenpuolikkaalla pesee koneellisen.

Lapsemme pyykki ei ole puhtainta sorttia, mutta hyvinpä tuo on puhdistunut 40 asteessa. Vaatteet ovat - ainakin musta - tavallista pehmeämpiä plus tuoksuttomia. Pähkinät passaavatkin allergikoille, myös pähkinäsemmoisille. Ne eivät oikeastaan ole pähkinöitä, vaan kirsikan kaltaisia luumarjoja. Pesuteho perustuu kuorten sisältämään sapoiiniin, joka liukenee yli 30-asteisessa vedessä.

Enpä voi kuin suositella. Ja hei, nämä näyttävätkin hyviltä! Toisin kuin muovipullot.

8 kommenttia:

suellen kirjoitti...

Mä tunnustaudun Ecoverin käyttäjäks, sama muovipullo on kulkenu mun mukana jo herranjestas viis vuotta!!! Kuljetan sen S-joelta täyttöön Ruohonjuureen! :D Sopivaa painoa matkatavaroihin, hih. Pähkinöitä täytyy vielä kokeilla ja kuulemma tuoksua (jos haluaa) saa pyykin sekaan laitettavilla eteerisillä öljyillä...

Spots kirjoitti...

mä annan sulle muutaman pähkinän mukaan. saat testata. :-) pääset pienemmillä kantamuksilla.

Anonyymi kirjoitti...

Olet varmaankin löytänyt myös sappisaippuan? Tepsii melkein kaikkeen, mutta vaatii hieman hinkkaamista ja hankaamista.

Rulgardiina kirjoitti...

Lyödäänkö kuoret pyykkien sekaan sellaisenaan? Ei varmaan pesuainelokeroon kummiskaan? Liukenevatko kuoret kokonaan, vai löytyykö niitä puhtaiden vaatteiden seasta. Pitänee kyllä kokeilla seuraavan kerran kun pyykkiaineet ovat lopussa, en erityisemmin tykkäile niiden tuoksuista.

Spots kirjoitti...

anonyymi: mä olen vain lukenut sappisaippuasta. sitä on muuten pakko kokeilla, kiits muistutuksesta!

rulgardiina: ei, kuoret laitetaan pieneen pesupussiin pyykin sekaan. ne eivät liukene, vaan erittävät sitä sapoiinia. siks samoja kuoria voi käyttää pari kertaa. koeta ihmeessä, mä tykkään tosi paljon! :-)

suellen kirjoitti...

Jep, pähkinät painaa varmasti paljon,paljon vähemmän kuin puoltoista litraa nestettä! :D
Onneks enää reilu kuukausi lähtölaskentaan!!!

Tiinakaisa kirjoitti...

Kauan olen aikonut kokeilla noita pähkinöitä ja NYT kun pulveri pian loppuu, aion marssia määrätietoisesti Ruohonjuureen ja hankkia ne vihdoin viimein! Sittenpähän pääsee testaamaan. Sappisaippuaa olen käyttänyt jo jonkin verran ja toimii hyvin..ensin tahraan sappisaippuaa ja sitten vielä koneeseen peruspesuun.

Spots kirjoitti...

hyvä, hyvä! mä olen pessyt pähkinöillä toistakymmentä koneellista ja tykkään, että toimivat. pyykinpesukin on kohtalaisen mukavaa - kerrankin. kaivella sieltä paperipussista pähkinänpuolikkaita... ;-) kerro sit, tiinakaisa, kokemuksistasi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...