sunnuntai 9. elokuuta 2009

Liian kiinnostavat kengät


Törmäsin näihin kuukausia sitten, kun googlasin sattumanvaraisesti ekologisia pukimia. Englantilaiset Green Shoes -saappaat ovat vainonneet meikäläistä siitä pitäen. En ole katsellut kuvia kaiken aikaa, mutta silloin tällöin. Enkä ole kyllästynyt, päinvastoin. Olen pikemminkin kehittänyt itselleni liki sairaalloisen uteliaisuuden: haluan vain mulle pykätyt puutsit, jotka oletetun jumalaisen istuvuutensa lisäksi ovat kaikin keinoin ekologiset. Ja komeat, if you ask me.

Green Shoesit ovat jokusen devonilaisnaisen kättenjälkiä. Mallisto on maltillinen, mutta sellainen, josta ainakin prätkäsaappaista pitävät löytänevät suosikkinsa. Muhun kolahtavat ruskeat Bryony-bootsit. Eri houkuttavat niistä tekee se seikka, että tilaaja saa päättää kutakuinkin kaiken itse: nahan laadun ja värin, pohjan materiaalin ja kuvion plus lestin. Ainakin. Edellä mainittujen nimittäjien lisäksi Englantiin  tulee postittaa piirros omasta jalkapohjasta – suutarit totisesti tahtovat, että asiakas saa elämänsä parhaat kengät.

Tämmöisiä seikkoja Green Shoesin sivut toteavat: "By hand making shoes we can combine the best of traditional skills with contemporary design. The energy requirements of our workshop is low, we keep waste to a minimum, try to source all our materials from suppliers within UK, boost the local economy by providing jobs and don't go mad on packaging."

Moiset asiat vetoavat muhun – ja mikäli ne yhdentää kenkiin, pönöttänen jonkin vääjäämättömän edessä... Mies saaneekin avustaa mua jalkapohjani piirtämisessä.

Ja kuin sokerina pohjalla, Green Shoes järkkää päivän mittaisia kenkäpajoja, joissa pykätään omin käsin kengät! Mut saisi houkuteltua sellaiselle matkalle heti.

Mutta mitäs te sanotte, heräsikö teidän uteliaisuutenne?

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...