maanantai 7. syyskuuta 2009

Mökkipuhteita?

2h+k:n Esba bloggasi eilen Kannustalon Ladosta. Sanonpahan vain, että kerrankin varteenotettava omakotitalo, sellainen, jonka rakentamista voisi vaikka harkita – kunhan löytäisi kohtuuhintaisen tontin kolmen kilometrin säteellä Tampereen keskustasta. Sula mahdottomuus?

Kesämökkiä olen sen sijaan pohtinut puolittain vakavasti. Ruotsalaiset ovat kunnostautuneet kuluneena suvena pienten tupien kanssa. Voisin vallan hyvin viettää kesää vaikkapa Sommarnöjenin 15-neliöisessä mökissä, joka kasataan sisustusta myöten valmiiksi. Täällä meren toisella puolella sen rakennuttamiseen ei tarvita edes lupaa. Onkohan Suomessa samanlainen systeemi?Mitäs te sanotte, kuluisiko teidän kesänne ja syksynne ja talvenne ja keväänne tällaisilla tiluksilla?

8 kommenttia:

Tiinakaisa kirjoitti...

no kuluisi! ollaan kans joskus puolileikillään harkittu oman talon rakentamista "sitten joskus", mutta kriteerinä just tuo suht lähellä keskustaa (juu ja mieluiten järven rannalla). nyt kun asutaan ihan ytimessä, niin tästä ei raaski kovin kauas cityihmisinä lähteä. tontit on tampereella kiven takana tai sitten aivan liian kalliita. kaupungin tonttiarvonnan paikat about tohlopista tai kaukajärveltä. ja mua kun ei kiinnosta kumpikaan (kun en ole koskaan oikein noissa edes käynyt). kunpa saisi maapläntin jostain ns. vanhalta alueelta, jossa ympärillä olisi viihtyisiä ja valmiita pihoja + kauniita taloja..

mökkikin olisi jees, pienikin kävisi, kunhan olisi oma. ja just ton tyylinen. toistaiseksi appivanhempien perinteinen mökkipaikka saa kelvata :)

barbro v kirjoitti...

Hoo, upeita! Kiitos suuresti linkistä.

RuusuLiisa kirjoitti...

Njaa..mä olen enempi mummonmökki-rintamamiestalotyyppiä. Ehkä jos ilmaiseksi sais ja hyvältä paikalta niin ehkä sitten :)

Esba kirjoitti...

Tuo on täydellinen. Olen itsekin näitä kyylännyt ja kuolannut. Ensin ehkä keskityn tuohon kerrostalokopin hankintaan silti :)

Tomi kirjoitti...

Aivan ihania mökkejä!

Elina kirjoitti...

Upeita mökkejä! Kiitos linkkivinkistä.

PISARAPILVI kirjoitti...

nää on ollu jo pitkään mun suosikkeja. saispa tollaisen kesämökin. tai edes sen siirtolapuutarhamökin.
terkkuja sienalle! t:veikka ja riikka

Spots kirjoitti...

tiinakaisa: joo, eipä meitäkään tohloppiin tai kaukajärvelle saisi. kissanmaa olisi kauimmainen kolkka, jonne suostuisin töllini tusaamaan. se on muuten kaunis kaupunginosa, suositan siellä köpöttelyä syysaikaan: omenoiden tuoksu on ihana. mökkikin saisi sijaita sadan kilometrin säteellä tampereesta, silloin sinne jaksaisi ajella vaikka joka viikonvaihde. siihen asti pakopaikan virkaa saa suorittaa vanhempieni perushirsimökki. kyllä sielläkin sielu lepää. :-)

barbro v: eikö vain! eikä kestä, hyvä, jos olivat mökit mieluisia.

ruusuliisa: mielipiteiden kirjo on mahtava juttu. ja kyllä mullekin rintamamiestalo kelpaisi. mummonmökkikin. :-)

esba: miltä ne asuntomarkkinat näyttävät, oletteko löytäneet potentiaalisia ehdokkaita viime aikoina?

tomi: jeps, olen aivan myyty!

elina: eipä kestä, eipä kestä. :-)

pisarapilvi: no niinpä, saispas jonkinmoisen mökin. tai edes oman asunnon. terkkuja teille, toivottavasti nähdään pian!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...