perjantai 11. joulukuuta 2009

Valoa ja vanha nahkasohva


En pidä erityisemmin Poul Henningsenin Artichoke-valaisimesta. En, vaikka se on klassikkojen klassikko, suunnittelun suurtyö, joka luo lämmintä, häikäisemätöntä hajavaloa. En pidä artisokkakopioistakaan.

Muutoin Living etc:n kuvassa on jotakin kiehtovaa. Se on pönöttänyt työpöydälläni kuukauden kaksi, odotellut, että keksisin siitä jotakin sanottavaa. Vaikka mihin minä sanoja tarvitsen – kuva kertoo kaiken?

Viihtyisin tuossa tilassa, jonka suurista, verhottomista ikkunoista siivilöityisi valoa tällaisenakin päivänä, kun tummalta taivaalta puskee pelkkää vettä. Vaihtaisin vain valaisimen. Ja seinäkellon. Enkä kaiketi katselisi mattoakaan kuukausikaupalla. Kaivelisin sen esille, kun C-vitamiinitasoni sukeltavat alle sallitun.

Ja vaikka pidänkin puunaamisesta, paikka säästäisi päivittäiseltä siivoamiselta ja jatkuvalta sohvanpäällisten pesemiseltä. Vanhan nahkasohvan verkkainen kyttäily jatkuu ensi vuonnakin...

8 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Mulla Vitran Ball Clock taas on ikuisuushankintalistalla. Olen kytännyt sitä jo pidemmän aikaa, monivärisenä, koska kakluuni on just saman vihreä kuin ne vihreät pallot. Mutta huomasin just että siitä on tullut myös uusi musta versio! :)

Suosittelen myös nahkasohvaa. Etsin aikani kivaa vanhaa, mutta päädyin lopulta ylläri ylläri Ikean tikattuun, mustaan Karlstadiin. Ja olen ollut tosi tyytyväinen.

minna kirjoitti...

Aika samoilla linjoilla ollaan. Kaikki sisustuskuvat mitä olen blogissasi nähnyt ovat hienoja, inspiroivia.
Minusta P H:n Artichoke valaisin on hieno kun se on vanha kuparinvärinen vintage. Uudet valkoiset ovat plaah..
Noi Acnen silkkipökät on hienot.

Working mum kirjoitti...

Pieni hauska kuriositeetti on tuo lastenpöytä dinoineen. Toi kivat fibat äiti-ihmiselle. Ikkunat on tosiaan ihanat, mutta ehkä henkilökohtaisesti kuitenin tuon mustan sohvan kantaisin hemmettiin.

nelio kirjoitti...

mä oon kans kattellu tota kuvaa. aika täydellistä.

ps. laitaks teidän osoitteen mulle jossain muodossa?

t.tontut

scaredy-cat kirjoitti...

Tuossa on sopivasti yksinkertaisuutta ja rentoutta minunkin makuuni! Ehkä lämpenenkin Pojan ehdotukselle mustasta nahkasohvasta... vaikkei sitä yhteistä sohvaa vielä hankitakaan, keskustelu käy kiivaana, samoin kuin muistakin huonekaluista.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kuva on enemmän kuin paljon minin makuuni! Musta,valkoinen ja puu + värejä ja hupaisuutta mausteeksi! Liitin kuvan taustakuvaksi - on niin nappiosuma. Haittaako?

Anonyymi kirjoitti...

Kuvassa ei ole Poul Henningsenin Artichoke, vaan Simon Karkovin vuonna 1969 suunnittelema Norm 69 -valaisin. Molemmat kyllä omanlaisiaan klassikoita.

Olli kirjoitti...

Ruskeat tai vaaleammat nahkasohvat sopivat useampi kaikkiin huoneisiin, kun musta nahka yleensä sovi moderniin, minimalistiseen sisustukseen.

http://www.modernikoti.fi/index.php/olohuone/kulmasohva-nahkasohva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...