sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Keramiikkakurssilla

Olen koettanut tässä miettiä, milloin viimeksi en olisi omannut metristä keskeneräisten käsitöiden pinoa. Koska tila ja tarvikearsenaalini on rajallinen, keskityn neulonta- ja virkkuuhommiin, mutta mikäli meillä olisi verstas, kunnostaisin siellä kaiken aikaa huonekaluja, opettelisin verhoilemaankin. Ja maalaisin ja muovailisin savea.

Savi on kiehtonut minua vuosikausia, mutta kontaktini siihen rajoittuvat päiväkodin punasavirasiaan, jonka pykäsin viisivuotiaana ja jossa säilytin maitohampaitani. Muistaakohan äiti sen vielä? Savessa on toki tullut maalaistyttönä rämmittyä, mutta keramiikkaan en ole päässyt perehtymään.

Mutta perjantai-iltanapa pääsin, kun suuntasin neljän ystäväni kanssa Pyynikille Lampisen Merjan oppiin. Vanhan tehdasrakennuksen korkeat tilat, suuret ikkunat ja Merjan vanhat, ajan kauniisti kuluttamat kalusteet antoivat tilaa ajatuksille, vaikka ne olivatkin yksipuolisesti "ooh, ihanaa" -luokkaa. Ihastelut eivät ainakaan vähentyneet, kun pääsimme painamaan sormemme saveen. Huh, mikä materiaali! Lempeä ja kannustava, semmoinen kuin opettajammekin.

Saapa nähdä, mitä meidän tekeleistämme tulee, että pääsevätkö café au lait -kulhoni käyttöön saakka. Tai vaikka osaksi ruokakuviani. Siinäpä muuten seuraava tavoitteeni: kuvausrekvisiitan kartuttaminen omin astioin. Ensi syksynä on pakko mennä kansalaisopistoon, eipä tässä muu auta.

Oletteko te olleet keramiikkakursseilla? Tai vaikkapa viikonloppuworkshopeissa? Suositelkaa yhdelle innostuneelle.

5 kommenttia:

Nalle kirjoitti...

Tää haluaisi himmelikurssille, sen jälkeen kun ostin Eija Kosken Himmeli-kirjan.

Wanderer kirjoitti...

Näyttääpäs ihanilta! Varsinkin toi viimeinen astia (mihin sitä sitten käytetäänkään). Savi ei oo koskaan erityisesti kiinnostanut, mutta on sitä tullut muovailtua peruskoulussa milloin mitäkin. Yksi kännykkäteline on aina välillä käytössä.

Anonyymi kirjoitti...

Katselinkin, että onpa tutun näköistä kuviota saven pinnassa!

Merja onkin vanha tuttu ja aivan ihana tyyppi. Olen joskus itsekin käynyt hänen pajallaan tekemässä itselleni lautasia ja kulhoja :)

Iiriskukka kirjoitti...

Täällä yksi keramiikkaan hurahtanut.Viime syksynä aloitin työväen opiston kurssilla.Tarjoiluvateja,kulhoja ym.Dreijaustakin olen harjoitellut.Ensi syksynä alkaa kuvansiirron harjoittelua keramiikalle.juu ja oma uuni on hankittu:)

Jonna kirjoitti...

Nalle: Täytyykin tutustua – kiits vinkistä! Kaikki näpertely kelpaa meikäläiselle. :-)

Wanderer: Tuskinpa maltan odottaa, mitä näistä kaikista lopulta tulee. Torstaina jatketaan lasittamalla.

Anonyymi: Merja on ihana, ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi, kun osallistun hänen kurssilleen.

Iiriskukka: Työväenopistoon täytyy mennä heti itsekin. Onpahan, mitä odottaa syksyksi. :-) Paljonko nuo uunit maksavat? Meitä oli tuollakin kurssilla monta hurahtanutta, kimppauuni kelpaisi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...