torstai 16. toukokuuta 2013

Ei sentään suolle

Kesälomailen hetken heinäkuussa. Matkaan muutamaksi päiväksi Lontooseen – työmatkalle tosin, mutta mukavalle sellaiselle – ja loput remontoin kotia. Yksi kimmoke seikalle on se, että kuljen kaiken aikaa kaksissa Converseissani. Yhtenä päivänä valkkaan mustat, toisena valkoiset. Ei sillä, etteikö minulla olisi muitakin – onhan niitä, erivärisiä Conssejakin, mutta ne ovat pahvilaatikoissa pitkin kotia. Eikä meikäläisen pika-aamuissa piisaa aikaa etsiskellä kenkiä. Niinpä eteinen saa koko seinän korkeudelta hyllyjä, joille saan ainakin osan jalkineistani näkösälle.

Yhdet niistä voisivat olla Espritin valkoiset nahkabroguet, jotka passaisivat mustien mekkojeni ja kapoisten housujeni seuraksi. Löysin ne, kun selasin heidän verkkokauppaansa osoitteessa  http://www.esprit.fi. Olen haaveillut brogueista kai kohta kaksikymmentä vuotta (mukava muistutus siitä, että keski-ikä, here I come), siitä pitäen, kun näin niistä Martens-versiot. Nyt olisi kuitenkin kepeämmän kengän vuoro ja ennen kaikkea valkoisen. Tiesittekö muuten, että broguet ovat skotlantilaista alkuperää? Soilla kahlanneet klaanimiehet kaipasivat kenkiä, jotka kuivuisivat nopeasti. Siinäpä syy reikäkuvioinnille. Minä en vaeltelisi valkoisilla soille, mutta kaupungille kyllä ja ilomielin.

Myönnän, että Esprit ei ole se myymälä, jonne ensimmäisenä suuntaisin kenkäkaupoille, mutta sainpahan taas kelpo muistutuksen siitä, että ei ole koiraa karvoihin katsominen. Kenkien lisäksi suositan tsekkaamaan asustetarjonnan. Kaulahuiveja kaiken vuotta käyttävänä ihmisenä löysin sieltä tuubeja, jotka olisivat omiaan kesähelteilläkin. Pehmeä puuvillasellainen ei muistuttaisi pakkasista samalla tavalla kuin villainen, joita käytän paremman (sen puuvillaisen!) puutteessa vieläkin.

Ja on siellä mekkojakin. Minun mekkojani määrittelee yksi kriteeri, ja se on musta. Tämän pliseeratun, mutta simppelin kaunokaisen klikkasin ostoskoriin oitis. Luottovaate, se siitä tulee – juhlaan ja arkeen, koska en näe mitään syytä erottaa niitä toisistaan, en ainakaan mustien mekkojen kohdalla. Vaatteista tulee ottaa kaikki irti, eikö?

Blogiyhteistyö.

2 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

rinkulahuivi on tosi nätti <3

Jonna kirjoitti...

Pieni Lintu: Niin on! Tykkään tosi paljon. Näyttäisi tavattoman hyvältä t-paidan tai hihattoman kanssa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...