sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Hyvästit itsetuntoa koetteleville iho-ongelmille

Näppylät karttoivat kasvojani kolmisenkymmentä vuotta. Enpä osannut arvostaa sitä(kään) piirrettäni, kunnes asiat ajautuivat toiselle tolalle.

Jotkut kukoistavat raskautensa aikana, meikäläinen ei siihen sakkiin kuulunut. Ensimmäiset kolme kuukautta kuluivat vain kesäisiä pisamiani katsellessa, syksyn myötä kasvoilleni kalppivat finnit. Voi persus sentään.

Eipä siinä auttanut kuin astella kosmetologin pakeille. Mikä onni, että ajauduin Dermalogica-tyyppien huomaan: peilikaappini täyttyi viiden kuuden putelin arsenaalilla. Precleansella esipesin (kyllä!) kasvoni iltaisin, varsinainen puhdistus hoitui Anti-bac Skin Washilla, viimeinen silaus kosteusvoiteella. Jokusia kertoja viikossa kuorin kasvojani, naamiokin helli hipiääni liki päivittäin.
Ihoni paljasti parantumisen merkkejä viikossa parissa, mutta hoitoa se totisesti tarvitsi. Ja siihen jäi satunnainen tapani sammua meikit kasvoilla sohvalle. Joskin siihen vaikutti totta maar sekin, että en ollut humalassa, heh.

Enpä kuitenkaan peitonnut pulmaani lopullisesti, en. Imetyksen myötä ihoni intoutui puskemaan finniä poikineen. Olkoonkin, että vanhemmuus on kaikin puolin onnekas olotila, kymmenistä näppylöistä punoittavat poskeni paiskasivat itsetunto-ongelmani potenssiin neljä miljardia. Dermalogicat pitivät kasvoni jotakuinkin kuosissa, sillä lääkkeet ja äidinmaidolla elävä kääpiö eivät kuulu kimppaan.

Imetykseni päättyi kuukausia sitten, ja kasvoni ovat, no, niin kunnossa kuin ne voivat olla. Punoittavissa poskissani on arpia, enkä siksi käyskentele kaupungilla puuteritta. En kehtaa. Pitäisi kai kiskoa takalisto tuolista ja suunnata kosmetologin pakeille. Peilikaappini kaipailee täydennystä.

Mutta Dermalogicasta en enää luovu, en etenkään peruspuhdistajista. Ne toimivat ja ovat ennen muuta eläin- ja ympäristöystävällisiä. Samaan kategoriaan kuskaan tämänkin tuotteen.The Body Shopin hamppuvoidetta parempaa käsienkosteuttajaa ei ole olemassakaan. Se taikoo korpuistakin kauniit, kuin sauvaniskusta.

3 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Näppylöistä pitäisi itse kunkin päästä eroon, mutta miten määrittelet "eläin- ja ympäristöystävällisen"?

Anonyymi kirjoitti...

Dermalogica-tuotteiden koostumukset ovat vuosien ajan olleet edelläkävijöitä tuotekehittelyssä. Tuotteiden valmistukseen on käytetty vain parhaita mahdollisia raaka-aineita. Tuotteet eivät aiheuta komedoja, sillä ne eivät sisällä ihohuokosia tukkivia mineraaliöljyjä tai lanoliinia. Tuotteet eivät myöskään sisällä ihoa ärsyttäviä keinotekoisia tuoksu- tai väriaineita, eivätkä ihoa kuivattavaa S.D. alkoholia.

Tuotteet on kehitetty ympäristöä ajatellen, ja kaikki raaka-aineet ovat puhtaista luonnon lähteistä. Tuotteet on pakattu kierrätettäviin materiaaleihin.

Dermalogica tuotteita ei missään vaiheessa testata eläimillä.

Spots kirjoitti...

anonyymi: kiitokset. :-) olisihan mun pitänyt tarkentaa tekstissäni väittämäni mutta en vain kerennyt...

joten stazzy: tuossapa tuo määritelmä. se on kopioitu dermalogican sivuilta. mä suositan tuotteita totisesti, sillä ne toimivat. kannattaa kuitenkin ekaksi piipahtaa dermalogica-kosmetologin pakeilla, hän määrittää juuri sun ihollesi sopivat tuotteet. täytyy vielä hehkuttaa niiden riittoisuutta. mun 500 ml:n puhdistuspulloni on kestänyt kohta vuoden. ja sitä on yhä kutakuinkin 1/3 jäljellä. että tuotteet tulevat pidemmän päälle myös edukkaiksi. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...