lauantai 10. lokakuuta 2009

Kirjat koreiksi

Myönnän: Kirjahyllyn kaikki maailman värit pistävät pääkopan koetukselle (ja kiinnostavat liian kanssa kohta kaksivuotiasta). Meikäläinen ottaakin kirjansa mieluiten yksivärisillä kansilla (tai tunkee ne toistaiseksi hyllyyn selkämykset seinää vasten).
Newyorkilaisen Book City Jacketsin liikeidea on loistokas: kierrätyspaperista tehtyjä tyylikkäitä kirjanpäällissettejä. Kolmesta irtokannesta saa pulittaa yhdeksän taikka kaksitoista dollaria. Pidän etenkin noista taiteellisista versioista, sellaisiahan voisi vaikka tilata muutaman. Muut kannet askartelen itse.

Kirjanpäällystäminen on mukavaa – tykkäsin siitä jo ensimmäisellä luokalla, jolloin sininen Smurffi-reppuni täyttyi erivärisillä muoveilla suojatuista opuksista.

10 kommenttia:

Suki kirjoitti...

Mahtavaa, järkkärin unelma!

Spots kirjoitti...

eikö vain? ihan mahtia! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile järjestää kirjahylly värisävyittäin.

Spots kirjoitti...

anonyymi: kokeiltu on. ei auta, ei...

RuusuLiisa kirjoitti...

Juu sen takia 'piilotin' suurimman osan kirjoista makuuhuoneen vinokaton alle..kirjat saatavilla yläkerran soffan vieressä (kun luen lähinnä yläkerrassa ja yhtä kirjaa kerrallaan) ja kuitenkin piilossa. Ja osa löytyy laatikoista vintiltä. Tosin tuollaiset kannet tulisi näkyville..

Spots kirjoitti...

ruusuliisa: jeps, kyllä tuollaisia kirjoja kelpaisi tihrustaa. :-)

visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Haa! Minulla on ihan sama ongelma, väreittäin on järjestetty osa jo mutta lopuille pitäisi keksiä jotain. Näin jossain vinkin valkoisesta teipistä mutta tuo paperinen/pahvinen yksinkertaisella typografillahan on ihan mahtava!

Spots kirjoitti...

kottarainen: niinpä - ja tuollaista paperiahan saa kaupasta puoli-ilmaiseksi. mä niin aion askarella. :-)

scaredy-cat kirjoitti...

Minustakin kirjahylly näyttää helposti epäsiistiltä; tänä syksynä heittäydyin villiksi ja aakkostamisen sijaan järjestin kirjat väreittäin (juu, on säälittävää, että tämä on minulle villiä). Se näyttää paljon paremmalta - sopii ainakin Ikean Expedit-hyllyyn. Mutta osaan kyllä kuvitella, miten hyvältä voimapaperinvärinen kirjarivi näyttäisi vaikka mustassa hyllyssä.

Heidi kirjoitti...

Olen kokeillut ideaa tulostamalla ruskealle pakkauspaperille (scotch tai jotain) mustesuihkutulostimella ja hyvin toimi. Vinks. Asun jenkeissä, ostin paperin täältä. Kait samaa löytyy Suomestakin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...