maanantai 5. huhtikuuta 2010

Viherpeukaloa kasvattelemassaOlen toivoton kukanhoitaja: kasvit vain kuolla kupsahtelevat hyppysissäni.

Sain pomoltani pelargonintaimia. (K, kiitos kauniista kukanaluista.) Asettelin ne äsken ikkunalaudalle ja lorotin päälle vettä. Saapa nähdä, miten Mårbackojeni käy. Paineet ovat kovanpuoleiset – kukat on saatava kukkimaan. Vuosikausiksi. En halua kautta kehtaa tunnustaa kuukauden kuluttua, että taimet kuukahtivat. Että pitäkääpä meikäläiselle peukkuja.

Huh. Pelargoneja. Alan olla vanha, samoin kuin tänään 30 vuotta täyttävä S. Onnea, ystävä rakas! (Jos Mårbackani äityvät villiin kasvuun, kiikutan ikkunalaudallesi versoja – ettäs tiedät, vanhus.)

9 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Hiih, olen kanssa vanhojen maatias pelargonien fani, mummeli siis...

Spots kirjoitti...

minna, ihanaa, että joku muukin on. :-)

RuusuLiisa kirjoitti...

Tunnustan myös :D ja enkelipelargonit on myös top3sessa!
Suloinen istahtaja ed.postauksessa .)

Spots kirjoitti...

mahtavaa, ruusuliisa. paljastuukohan joukostamme muitakin? ;-)

SunSun kirjoitti...

Mullakin on ollut pelakuita, kun sain vanhasta työpaikasta läksiäislahjaksi. Muuten pärjäsivät hyvin ("luovasta" kasvinhoidostani huolimatta), mutta tarvitsisivat talveksi pimeän ja viileän paikan talvehtimiseen, niin alkoivat sitten kolmen-neljän vuoden jälkeen jossain vaiheessa näyttää vähän väsyneiltä. Jouduin antamaan ne pois viime muutossa, mutta kyllä aattelin niitä jossain vaiheessa hommata lisää, sopivan helppoja mulle. :)

Smilla kirjoitti...

Minulla on viherhuoneessa talvehtinut Mårbacka, ihana valkoinen prinsessa Mary ja liuta tähtipelargoneja. Charity tuoksupelargoonia on pieni puu.

Kiitos viime viikkojen ideoista.

Spots kirjoitti...

sunsun: saas nähdä, mihin laitan mårbackani ensi talvena - siis sillä edellytyksellä, että ne ovat yhä hengissä. :-) mutta onpa hyvä kuulla, että ne sinnittelevät vähän suurpiirteisemmässäkin hoivassa.

smilla: hyvä, jos ideoista on ollut apua ja inspiraatiota. :-)

Annu kirjoitti...

Sun sisäinen mummi ja romantikko on herännyt :) Mä olen aikaisemmin saanut kuoletettua pelargonit joka syksy, mutta nyt ikkunalla kukoistaa kolme viimekesäistä yksilöä, jee!

Spots kirjoitti...

annu, jep, i'm becoming a granny. ;-) mä katselen kaiket illat huolissani kukkiani: niillehän saa olla tarjoamassa vettä kaiken aikaa. kunpa saisin ne kukoistamaan. vinkkejä?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...