maanantai 5. huhtikuuta 2010

Tee tyyny!

Maanantaiaamu alkoi tyynynteolla. Hurruttelin koneella hullunkiilto silmissäni. ;-) Jemmassa on vielä kankaanpala poikineen, ja meikäläisestä alkaa tuntua, että ne kaikki taipuvat tyynyliinoiksi. Ompelussa on vain yksi huono puoli: koneen "pakkaaminen" kaappiin. En jaksaisi, mutta eipä tuota näkösällekään voi jättää. Ollapa oma ateljee.

Mutta ohjeisiin, josko saisin niillä jonkun toisenkin innostumaan. Tyynyni on kokoa 50 x 50 senttiä. Leikkasin liinaa varten 120 x 53 -senttisen kaitaleen, toisin sanoen kaksi kertaa tyynyn korkeus plus 20 senttiä päälle. Leveyteen varasin 1,5 sentin saumanvarat kumpaankin reunaan.1. Taita kumpikin lyhyt sivu aluksi kaksinkerroin, sitten vielä kerran. Paina silitysraudalla sileäksi ja kiinnitä nuppineuloilla. Ompele suoralla ompeleella.2. Siksakkaa pitkät sivut, jotta ne eivät ala purkautua (tai pärkööntyä, kuten kotikonnuillani sanotaan).3. Taita kankaasta pussi taittamalla se kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Pussin korkeus on 50 senttiä. Yläpuolelle jää 20-senttinen kaistale...4. ... joka taitetaan pussin päälle. Kiinnitä koko komeus nuppineuloilla.5. Ompele sivut kiinni suoralla ompeleella. Päättele ja silitä.6. Käännä – ja kas, tyyny on valmis!Yksi piirustelija ilahtui istuimestaan.

P.S. "Läpän" voi toki tehdä toisaallekin, esimerkiksi keskelle tyynyä, mutta mä tykkään, kun se on perinteisesti toisessa päässä.

7 kommenttia:

Suki kirjoitti...

HYVÄ!

Spots kirjoitti...

KYLLÄ! :-)

outi kirjoitti...

Ihana kangas! Oon tehnyt monia tyynynpäällisiä, mutta jotenkin ne aina menee vinksalleen..ja kauhea pähkäily aina noiden taitosten kanssa, aika usein toi "kirjekuori" on väärin päin tms :) Mutta on se vaan niin kivaa, kun on uudet itsetehdyt päälliset tyynyissä:)

Spots kirjoitti...

outi: kangas on ikean annamoaa. mulla oli sopiva pätkä tuota vaaleansinistä, mutta täytyy käydä hakemassa muitakin värejä. niistä saa sopivan sekamelskan lapselle. :-) ja kyllä - itse tehdyn kanssa on mukava elellä. ja miten terapeuttista se tusaaminen on, kun näkee valmista kädenjälkeä heti.

Riikka kirjoitti...

Kaunis tyyny!

Spots kirjoitti...

kiitti, riikka. parasta on, että se on sienankin mieleen. parivuotiaalla on hyvä maku. ;-)

Anna kirjoitti...

Hei! Kiitos tästä selkeästä ja hyvin kuvitetusta tyynyohjeesta. Muistin tän kauan aikaa sitten lukeneeni ja nyt palasin testaamaan ohjetta. Tyynystä tuli hyvä ja ohje on oikein näppärä, tulen hyödyntämään sitä vastaisuudessakin. tusen tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...