lauantai 11. kesäkuuta 2011

Rullalautailua, osa 1

Kun kone iski renkaansa Pirkkalan lentokentän asvalttiin, minä avasin turvavyöni, koppasin kassini kainaloon ja pujottelin puolijuoksua pihalle. Enkä siksi, että olisin päässyt nautiskelemaan kotimaata hellivästä helteestä, vaan siksi, että Tampereen keskustassa meikäläistä odotti kolme Waaraa, yksi kutakin väriä.

Valinta oli kaikkea muuta kuin mutkaton: puntaroin puunvärisen ja mustan välillä ja päädyin lopulta ensimmäiseen. Sitten marssin dekki kourassa Carteliin rengas-, trukki-, laakeri- ja grippiostoksille. Ja pyysin vielä, josko pojat kokoaisivat laudan meikäläiselle. Ja kokosivathan he.

Testasin kruiseriani vielä samana iltana vanhempieni mökillä, sitä kiertävällä puisella terassilla, jota ympäröivät aidat. Turvaisaa, koska mökki kököttää korkeassa rinteessä. Lauta liikkui puun päällä pehmeästi, ja minä nautin.

Kypäräkaupoille en ole vielä kerinnyt, siksipä koitos numero 2 eteläisen Helsingin rantakaduilla askarrutti. Potkiskelin "vauhtia" (as if) ja kruisailin loivia, hyvin loivia, alamäkiä (lue: tasamaata). Lauta lipesi kerran alta ja oli kolahtaa kalliinpuoleisen Audin kylkeen, mutta sain sen kiinni – enkä muuten kaatunut kertaakaan.

Mutta all in all: ihan parasta puuhaa! Huomenna tosin suojuskaupoille. Pää ei taitaisi tykätä asvaltista, muilla ruumiinosilla ei ole niin väliksi. Jos katkeavat, niin sittenpähän katkeavat.

6 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Rannesuojat sitten kans, jos et halua viettää kesää ranteet kipsissä! Ne ovat kuulemma se ykkösmurtumispaikka tuossa hommassa!

Hattua kyllä nostan sulle tässä uudessa harrastuksessa! =)

Spots kirjoitti...

joo, nekin ovat listalla kypärän kanssa. aavistelen silti, että saatan olla pian kokovartalokipsissä. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Toinen ääni rannesuojille, kaks kertaa jo auennu kämmenet... :)

-annika-

Nna kirjoitti...

löysin itselleni mieluisen kypärän (tosin pyöräilyyn) stadiumista ja se maksoikin vain kympin. kyseessä on tämä http://www.stadium.fi/urheilu/rullaluistelu/kyparat-ja-suojat/117806/warp-u-gateway-hlm valkoisena. nyt tarjous on kai päättynyt ja tuosta joutuu maksamaan kokonaista 19,90e :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo rannesuojat kyllä. Itse aikoinaan lumilautaillessa olivat kyllä tarpeen. Ihana uusi harrastus sulla, itse en uskalla, mutta kiva seurata innostustasi!

Marika

Napsu kirjoitti...

Itsekin tässä pari kuukautta vasta lautailleena suosittelen kaikenlaisia suojia! Aluksi luulimme, että kyllä kypärä vain riittää. Poikakaverini kuitenkin kaatui melko pahan näköisesti naamalleen pari päivää sitten (saamatta kuitenkaan yhtään naarmua naamaansa, vaan kehoonsa ja käsiinsä), niin päätimme, että nyt on aika hankkia kummallekin kunnon ranne ja kyynersuojat, joilla voi ainakin ottaa vastaan kaatuessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...