lauantai 23. heinäkuuta 2011

Paina puuta

Seitsemän päivää siihen, kun kannamme omaisuutemme kolmannesta kerroksesta (ei tietystikään hissiä) sisäpihalle ja sieltä kadulle, koska muuttoauto ei mahdu porttikongiin. Säälin eritoten sitä, joka saa kannettavakseen yli satavuotisen, täyspuisen lipastoni, joka on odotellut ullakolla parempia aikoja. Saattaa saada odotella niitä Tampereellakin: en ole keksinyt, mitä sille tekisin. Valkoiselle maalipinnalle sanon morjes ja hion koko höskän puulle. Katsotaan sitten sitä pintaa.

Jos lompakko olisi loputon säkki, tietäisin toki, miltä tuleva koti näyttäisi. Mutta koska se ei ole, pääkoppa pohtii kaiken aikaa kompromisseja. Meinasin maalata parketin valkoiseksi mutta enpä taida. Eteisen laattalattian päälle pitäisi keksiä jotakin kestävää – joko marokkolaisia laattoja (kallista kuin mikä) tai linoleumia tai betonia. Alan kallistua keskimmäisen puolelle. Kolikkomattoakin olen miettinyt, mutta sen siivoaminen on kai kaikkea muuta kuin simppeliä. Ja eteistähän saa olla kaiken aikaa kuuraamassa. Voi kääk.

Ja entäpä huonekalut? Vanhat matkaavat suurimmaksi osaksi mukana, mutta tarvitsemme esimerkiksi isomman ruokailuryhmän: pitkä pöytä ja penkki, tuolit ovat jo omasta takaa. Yksi pöytävaihtoehto on kyhätty kahdesta Ikean Malm-apupöydästä. Edukasta ainakin.

Toinen ehdokas löytyi Ikean uudesta katalogista, jonka jenkkiversiota saa jo selailla. Tranetorp on kevyt ja konstailematon, sellainen, jonka kanssa kuluisi vuosi kavereineen. Toivottavasti tämä tulee myyntiin elokuussa, en panisi pahakseni ensi viikkoakaan.

Seuraksi se saisi valkoisen Sigurd-penkin, vaikka enpä panisi valkoista Pirkkaakaan pahakseni. Lompsani sen sijaan panisi ja pahasti.

Mutta hei, kertokaapa kokemuksianne esimerkiksi Forbon linoleumlattioista. Ja parhaat penkkivinkkinne: siistit sellaiset ovat kiven alla!


Seven days till we move to Tampere. Too many questions (and ideas circling in my mind: What kind of a floor to the hall? Linoleum? What about the kitchen? And the dining area? Above some thoughts of the latter. Ikea's new catalogue presents a great table: Tranetorp it is. Maybe. If it stays on the budget I haven't even figured out yet.

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Mulle asennettiin juuri Forbon linoleum. Ensituntuma on oikein hyvä, asennus sujui ammattilaiselta hetkessä. Mutta sitä ennen olikin sitten työvaihe jos toinenkin, lattian kun pitää olla millilleen tasainen. Ja vanhoissa taloissa heitot lasketaan ennemmin senteissä.

Jonna kirjoitti...

sain pari päivää sitten rautakaupasta tekstarin, että linoleumit olivat saapuneet. isä asentaa ne keskiviikkona. saas nähdä, millaisia heittoja meidän lattiassa on...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...