lauantai 22. lokakuuta 2011

Järjestys kotiin, järjestys päähän

Kolme kuukautta sattumanvaraisten tavarakasojen keskellä. Papereita, lehtiä, johtoja, legoja ja petshopeja. Etsin joka päivä puhelintani, avaimiani, lompakkoani, latureitani... Esimerkiksi tällä hetkellä meikäläisellä ei ole aavistustakaan, missä puhelimeni laturi on. Hukassa kai. Hukassa on myös yksi villapaita, joka pitäisi pingottaa. Löysin hihat.

En haluaisi tänne enää huonekalun huonekalua, mutta tilanteeseen taitaa olla pakko taipua: jos joudun katselemaan vielä yhtäkin kasaa toiset kolme kuukautta (kolmessa viikossakin olisi kylliksi), menettänen loputkin aivokapasiteetistani. Koska koti on jo täysi Ikean lastulevyä, kaapit saisivat olla jotakin muuta materiaalia. Maksaisikohan tilaan teettäminen paljon...? Eteisen täyttävä vanerikaapisto kelpaisi kummasti. 

Sekasorto on suurimmillaan keittiössä, joka odottelee yhä hyllyjä, sähkömiestä, mattoa, kattiloita, jotka eivät polta sapuskaa pohjaan, ja säilytyspurkkeja, joihin saisin kahvit, teet, jauhot, makaronit ja muut. Kurkkasin pitkästä aikaa Granitin sivuille, ja siellähän ne purnukat odottelisivat, Tukholmassa. Vähän teippiä tai muuta tuunaustarviketta ja kas – keittiöstäkin saattaisi tulla siisti, ainakin  toimiva.

Koetin kuvata tänään kotia, mutta siitä ei tullut mitään. Ensi viikolla on jolkoteltava jalustakaupoille. Eikä muuten tekisi uusi linssikään pahaa. Sellainen, joka toimisi tavallisesti, ei niin kuin muutossa paskomani 50-milliseni, joka ei parantunut edes korjaajan pakeilla. Se tarkentaa vain, jos painan sitä sormella jostakin tietystä kohdasta. No, onpahan ainakin mielenkiintoista kuvata.

I need all kinds of boxes etc. to my kitchen. Otherwise it will probably stay as unorganized as it has been for three months already. These are from Granit. It's gonna be my number one shop to pop by when I travel to Stockholm next month.

6 kommenttia:

Salla kirjoitti...

GRANIT. Uskomaton sattuma. Lähden huomenna Ruotsiin, ja kasaan nyt tässä yötä myöten listaa paikoista, joissa kenties voisin ehtiä käymään. Granit meinasi uupua listaltani! KIITOS!

Anonyymi kirjoitti...

Oi mä rakasta Granittia! Tukholmassa kun käy on aina pakko käydä siellä, eli harmittavan harvoin. Että poikkeisin varmasti Tampereella ostoksilla jos siellä tuo putiikki olisi!

Perusta! :)

Ja pannuista: ääh...meillä on huonot kokemukset iittalan pannuista. Pinnoite ei vaan kestä! Eivät ole hintansa väärti.

Maire kirjoitti...

Me teetettiin puusepällä liukuovinen vaatekaapisto, kun en tykännyt oikeen mistään valmisratkaisusta. Tuli mielettömän hieno ja hintakin oli uskomattoman vähän.

Jalustan ostoa mietin täälläkin, päivänvalo käy niin kauhean harmaaksi ja lyhyeksi. Mistähän sellaisenkin löytäisi...hyvän mutta edukkaan näin harrastelijakäyttöön?

Vieno kirjoitti...

Bongasin avaruusaseman tontilta tuollaisia neliskulmaisia lasipurkkeja: http://www.divaaniblogit.fi/blogit/avaruusasema/2011/10/sienisatoa.html

Granitissa vierailua ei silti ole koskaan syytä jättää välistä. Kukahan sen viitsisi tuoda Suomeen!

Petra kirjoitti...

Teettämisjuttuja kannattaa kysellä kouluista. Artesaaniopiskelijat tekee edullisesti ja tulee tosi hyvää jälkeä! Toimitusaika tosin voi olla ihan mitä tahansa...

Jonna kirjoitti...

salla: granit on kyllä a must! onneksi niitä on vähän joka kulmalla siellä. :-)

anonyymi: mä olen oikeasti miettinyt tuota granit-asiaa vakavasti pari vuotta. ehkä mä alan teidän innoittamana setviä asiaa. ja kiitti kattilakommentista. pidän sen mielessä.

maire: hitsi, mun tarvitsee varmaankin piipahtaa ensi viikolla puusepällä. tuossa lähellä olisi yksi vanereihin erikoistunut... päässä alkoi jo lennellä kaikenmoisia suunnitelmia. :-) mä ajattelin ostaa manfrotton jalustan, jota valokuvaajaystäväni suosittelevat. täytyy vain päästä vähän mallailemaan, mikä tuntuu omaan käyttöön sopivalta. rajalan sivuilla on aika monta esimerkkiä, käy tsekkaamassa. :-)

vieno: hienoja purkkeja nuokin! jos en jaksa raahata kaikkea tukholmasta, stocka on seuraava määränpääni. :-)

petra: joo, hyvä vinkki! kiitti! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...