sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Tuliaisia Tanskasta

Tammikuinen Kööpenhamina seitsentuntisine päivä- ja kymmentuntisine yöunineen ja ravintoloineen (siis ruoka-), joista näen vieläkin unia, kevensi kukkaroa muutaman tuliaisen muodossa. Stilleben-kaupasta kannoin kotosalle kaksi julistetta, joista lisää joskus toiste, ja Hayn kaksikerroksisesta, satojen neliöiden myymälästä muutaman laatikon ja sakset.

Mustat, tavattoman hienot sakset, jotka osoittautuivat tavattoman huonoiksi. Kyllä niillä juuri paperia leikkaa, langanpätkiäkin, mutta parhaimmillaan ne ovat... no jaa, silmänilona.

Fussin villahuivi, pehmyt kuin mikä, on sen sijaan pelastanut pakkaspäivän jos toisenkin. Se lämmittää nytkin kaulassani, sillä kotona ei peruspukimissa pärjää. Suihkun katonraja muistuttaa sulatusta kaipaavaa pakastinta. Kaappaankin lapsen kainaloon ja kuskaan sen jonnekin lämpimään syömään.

Some souvenirs from Copenhagen: scissors from Hay and Fuss' scarf. The latter saves these days when the temperature is below –20. Our home, at least the bathroom, is like a fridge with ice. Nice.

2 kommenttia:

nuokku kirjoitti...

Kööpenhamina on uusi musta. Sitä tulee ovista ja ikkunoista ja minäkin haluan sinne! :)

Jonna kirjoitti...

joo, ei kannata mennä merta edemmäs kalaan. hyvä kaupunki, kaikin tavoin. suosittelen kyllä kympillä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...