sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Paras piiras ever

En ole kaksinen kokki, en ainakaan omasta mielestäni. Omaan jokusia bravuureita mutta en nautiskele köökissä kökkimisestä. En etenkään kokkailun jälkeisistä sotkuista.

Mutta piirakan paistajana olen omaa luokkaani. KYLLÄ! Piirasreseptini löytyy liki jokaisen ystäväni kaapista. Kokeilkaapas tekin. Niin simppeliä ja niin hyvää. Vaikka toisaalta, jos johonkin iskee paketillisen Koskenlaskija-juustoa, se ei voine mennä mönkään.

Suosikkipiiraani on tonnikalasellainen, mutta ohjetta sopii soveltaa vaikka kuinka.Vaivaapa näistä piirakkapohja (omin pikku kätösin):

100 g voita (meitsi suosii Oivariinia)
n. 2 dl jauhoja
n. 1/3 dl vettä

ja näistä täyte:

purkillinen taikka pari tonnikalapaloja öljyssä
sipuli
mustapippuria ja tilliä sopivasti

ja näistä soosi:

3 dl maitoa
1 pkt voimakasta Koskenlaskija-juustoa
3 kananmunaa

Homma etenee seuraavasti: Tee pohja, taputtele se vuoan pohjalle ja laita 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi (siten, että se saa hivenen väriä). Ota vuoka uunista, levitä pohjalle tonnikala-sipuli-tilliseos. Kuumenna kattilassa maito, lisää joukkoon juusto, sekoita koko ajan, kunnes Koskenlaskija on sulanut joukkoon, anna jäähtyä hiven ja vatkaa joukkoon kolme kananmunaa. Kaada soosi täytteen päälle ja laita vuoka uuniin noin 40 minuutiksi.

On kuulkaapa hyvää.

2 kommenttia:

harrin kirjoitti...

Oi joi, nyt kun kirjoitut sun piiraasta niin alkoi tekeen mieli sitä.

Ja kun kirjoitin tuon, hihittelin hillittömästi itsekseni... Hmph! :)

Spots kirjoitti...

hartsa. sä oot härski. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...