torstai 2. huhtikuuta 2009

Hoivaa hiuskuontalolle

Kävin eilen kampaajalla. Kulahtanut musta kuontaloni sai sinimustan värin – ja johan kiiltää! Pihistelen vastedes vaikka aikakauslehdistä, mutta mustasta väristäni saa seuraavastikin vastata Tukkateekin Linnea. Lopputulos on jotakin muuta kuin kotikylpyhuoneessa tehtailtu.Olen luottanut vuoden verran Vidal Sassoonin ColourProtec-sampooseen ja -hoitoaineeseen enkä enää vaihda. Olen kokeillut kymmenet kampaamotuotteet, mutta Sassoonit peittoavat ne mennen tullen. Tukka-asiat tosin taitavat olla yksilöllistä sorttia...

Värini kiiltää viikkokaupalla, tuotteet eivät tuoksu – ainakaan häiritsevästi –, ja mikä parasta (siis sen toimivuuden ohella), ne kestävät kauan! Taisinpa pärjätä puteleilla viimeksikin kolme neljä kuukautta. Samoin ei voi sanoa kaikista sampoista. Been there, done that.

P.S. Värivammainen, siis meikäläinen, arvostaa myös pullojen valkoista ilmettä... ;-)

Mitä hiustenhoitotuotteita te suositte?

10 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Jännää, kun yleensä olen kanssa värivammainen enkä perusta tuoksuistakaan, niin hiusmömmöistä tigit vetoaa silti muhun. Nykyiset superstar-shampoo ja hoitoaine on pinkeissä pulloissa ja tuoksuu joltain mansikkaiselta. Ihme poikkeus yleisiin mieltymyksiini;) Ois myös fiksua munkin käydä kampaajalla värjäyttämässä, ehkä sais keltasen sävyn pois..

Mustaleski kirjoitti...

Sinimusta kuontalo oli minullakin aikoinaan, mutta väri ei toiminut ainakaan minun päähäni. Harmi, sillä se on niin kiiltelevän kaunis!

Itse en ole jämähtänyt hiustuotteissa mihinkään tietyyn merkkiin, mutta kokeilussa on tällä hetkellä Tigin Brunette-duo. Eikä sovi sitten sekään oikein minulle, jättää hiukset aika sotkuiseksi eikä ainakaan siloittele millään lailla. Siispä kiikarissa siintää jo seuraava satsi uusia tököttejä, tosin Tigiä kai tälläkin kertaa.

annnim kirjoitti...

Mulla on tarkka linja sille, että markettisampoita ei päähän laiteta. Yleisesti ottaen olenkin sitten usein vaihdellut putelista toiseen, Cutrinia on tosin tullut usein käytettyä. Mutta niitä Tigejä on niin paljon kaikki taas hehkuttaneet, että kun seuraavaksi aineet loppuvat, minut löytää luultavasti tuhlaamasta rahojani Tigiin.

marsi(paani) kirjoitti...

Kiva lukee välillä jostain muustakin kuin tigin palvonnasta! Yks sopuli-ilmiö kyllä sekin kuorolaulanta...:D Mulla on niistä vain huonoja kokemuksia.

Nuita Sassooneja en oo kokeillut, mutta pitäis ehkä, mun tukka on parin viikon takaisesta leikkauksesta huolimatta omasta mielestäni ihan karseen näköinen. Toisaalta olen sen verran ympäristötietoinen, että en haluais ihan mitä tahansa paskaa käyttää.. Hm, mistä löytää sekä ympäristöystävällinen että toimiva shampoo ja hoitoaine, siinäpä vasta kysymys...

Spots kirjoitti...

taina: no juu, kampaaja taittaa keltaisen pois tukasta tuossa tuokiossa. :-) sama homma meikäläisellä viime vuonna, kun vaalensin mustasta itse. eikä mikään voita sitä päähierontaa!

mustaleski: sinimusta kyllä kiiltää, eipä voi muuta sanoa. mäkin olen käyttänyt tigiä mutta mieltynyt tyystin tuohon sassooniin. kannattaa testata. ;-)

annim: mä olen samaa mieltä: ero marketti- ja kampaamosampoon välillä on iso - ainakin mun päässäni. (ja lompsassani, hih.)

marsi(paani): saman pulman parissa mäkin painiskelen: tahtoisin käyttää vain ympäristöystävällisiä tuotteita, mutta jotkin ovat kiven alla. kuten kelvollinen ripsari. vinkkejä? mä olen kuitenkin ajatellut, että sassoonin kuukausia kestävät putelit ovat parempi vaihtoehto kuin muutamassa viikossa loppuvat markettivaihtoehdot. ainakin muovijätteen kannalta...

Zana kirjoitti...

Mä oon käyttänyt Paul Mitchellin color protect-tuotteita kohta vuoden (jättiputelit Jenkeistä) muiden tuotteiden ohella. Nyt lähestyvät loppuaan ja olen kyllä ollut tyytyväinen sekä eleettömään ulkoasuun että itse tuotteisiinkin. Toki olen valmis kokeilemaan myös muita hyväksihavaittuja tököttejä. :)

TIGI Catwalk Fashionista Color Safe-shampoosta ja -hoitoaineesta huonoja kokemuksia: tukka jäi jotenkin liimaisen ja raskaan tuntuiseksi. Ei kiva. Mutta kuten sanottu, yksi käy yhdelle, toinen toiselle.

 Roxy kirjoitti...

Käytän kosteuttavia ja korjaavia tuotteita, tigin O&H:ta, Joico K-pakia etc :)

Spots kirjoitti...

zana: joo, mäkin olen tykännyt mitchelleistä. niitä ei testata edes eläimillä. nuo sassoonit ovat vain vetäneet pisimmän korren. mulla on ollut tigin kanssa samansorttisia ongelmia, mutta sellaisesta kiiltosuihkeesta olen tykännyt. en tosin ole omistanut semmoista vuosiin... ;-)

roxy: mäkin olen kuullut joicosta pelkkää hyvää. yksi ystäväni suosii sitä.

suhmura kirjoitti...

Mulla on nykyään kosmetiikkatuotteissa ensisijaisena kriteerinä ekologisuus ja käytänkin lähinnä vain sertifioituja tuotteita.

Olen suosinut Laveran Mango Milk shampoota ja hoitoainetta, koska mulla on värjätyt hiukset.
Ne on toimineet hyvin ja tuoksu on miellyttävän raikas, ei niin voimakas kuin Tigin tuotteissa.

Käytin pari vuotta sitten Sassoonin shampoota ja hoitoainetta ja mun hiuslaadulle ne oli ihan ok, mutta ei tehneet erityistä vaikutusta.
Ilmeisesti nämä ovat tapauskohtaisia juttuja, mikä sopii parhaiten kenellekin.

Valitettavasti en ole onnistunut löytämään sertifiodun luonnonkosmetiikan joukosta ihan kaikkia tuotteita. Esimerkiksi hyvä hiuslakka on hakusessa. Saa vinkata, jos joku on löytänyt sellaisen.
Santen hiuslakka on testattu, mutta se ei ole hyvää, koska kerääntyy hiuksiin eikä lähde pesussa pois. Nyt on käytössä Cutrinin sensitive lakka, kunnes löydän hyvän sertifioidun tuotteen tilalle.

aink kirjoitti...

Hö, mä luulin kirjoittaneeni tähän eilen mutta lienee olen jotenkin töpännyt kun ei kommenttia täällä ollutkaan.. Yhyy.

Mutta yksi mielikuvitukseton Tigi-jumittaja ilmoittautuu: tällä hetkellä menossa megapumppupullot minttuisia Headrush-sarjan aineita, hoitavat hommansa kiitettävästi.

Hyvää hopeashampoota tukan vaaleana pitämisen avuksi tosin kaipailen, edellisen Lorealin ok-version loputtua...

Mutta suht onnistuneita shampoovalintoja enemmän olen arvostanut sitä, että vuosien jahkailun jälkeen hommasin sen GHD:n muotoiluraudan. Parempia hiuspäiviä on ollut useammin kuin koskaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...