tiistai 7. huhtikuuta 2009

Mineraalipuuteria meikäläiselle

Enpä sitten ehtinytkään Hulluille Päiville. Sinne jäivät Kanebot ja muut. Siksipä piipahdin pikaisilla ostoksilla työpäivän päälle. Puuteri on vedellyt kaksi viikkoa viimeisiään, ripsiväri samaten. Konstit alkoivat olla vähissä.



Suuntasin The Body Shopiin tiirailemaan, myyvätkö tyypit mineraalimeikkejä. Jepulis, myyvät. Ostin siis irtopuuterin. Ja ripsivärin. Ja turvaseksin puolesta puhuvan huulirasvan! Viimeinen maksoi 7,50 euroa, mutta miettikää – 5,50 euroa kulkeutuu suoraan Staying Alive -säätiölle. Se keskittyy ruohonjuuritason HIV-tiedottamiseen nuorten parissa kaikkialla maailmassa ja hyvä niin.

Mutta mineraalimeikkeihin. Ostin ensimmäisen mineraalipuuterini muutama kuukausi sitten (justiinsa sen, joka nyt vetelee viimeisiään). Kokemus oli kertakaikkisen hyvä: Mineraalipuuteri peittää paremmin kuin tavallinen ja korvaa kaiken lisäksi meikkivoiteen (sen myötä sopii vedellä sikeitä muutaman minuutin pidempään!). Se ei sisällä öljyjä, rasvoja, vahoja, säilöntäaineita ynnä muita mömmöjä, jotka vain tukkivat ihoa. Semmoiset eivät passaa ainakaan meikäläiselle, raskauden aiheuttamasta aknesta toipuvalle tapaukselle.



Mutta mineraalipuuteri sopii (ja peittää ne parit poskiini jämähtäneet arvet)! Yksi juttu puuterin kanssa kannattaa kuitenkin muistaa: se ei levity millä vain sudilla. Mää suositan kabukisivellintä ja pieniä pyöriviä vetoja.

Mitäs te muut tuumitte mineraalimeikeistä? Onko teillä toisenmoisia kokemuksia?

10 kommenttia:

SannaKoo kirjoitti...

Minä itseasiassa kokeilin talvella mineraalimeikkejä, mutta koska ihoni on pintakuiva, pelkkä puuterimainen meikki ei sopinut minulle. Ihoni näytti tosi kuivalta ja hilseilevältä. Harmi sinänsä, sain kemikaaliherätyksen vuoden alussa ja siksi ajatus mineraalimeikistä oli kuin taivaan suoma. Valitettavasti se vain ei toiminut mun iholla. Kabukisivellin sentään jäi pysyvään käyttöön puuterin levityksesessä, kun sillä tuli niin hyvää jälkeä.

Onko nuo Bodyshopin "mineraalimeikit" tosiaan aitoja mineraalimeikkejä ilman talkkia ja muita kemiallisia ainesosia? Mitä inci-listassa lukee? Bodyshop on surullisen kuuluisa siitä, että mainostavat tuotteitaan "luonnollisina" ja sitten niissä kuitenkin on vaikka mitä petrokemian tuotteita ja mineraaliöljyjä.

Lisää tietoa "aidoista" mineraalimeikeistä löytyypi esim. täältä: http://einukuta.blogspot.com/2008/08/johdatus-mineraalimeikkien-maailmaan.html

Anonyymi kirjoitti...

Mineraalimeikit on olleet nyt vuoden verran vakikäytössä. Tilasin netistä Lily Loloja. Kovasti olen tykännyt: jälki on luonnollista, sillä mineraaleilla ei saa sellaista "naamiota" kuin meikkivoiteella. Värisävyjäkin löytyy mukavasti.

Huonoja puolia on pölyäminen. Musta pusero kannattaa suojata esim. pyyhkeellä levityksen ajaksi. Jostain syystä myös kasvot alkaa kiiltelemään jonkun tunnin kuluttua. Välillä pitääkin käydä taputtelemassa pahinta kiiltoa vessapaperilla. Tiedä sitten syytä - liian paksu kerros vai mikä?

Tyytyväinen olen kuitenkin ollut.

Anonyymi kirjoitti...

SunSun: blogisi vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Pääsisikö sitä vilkulemaan?

Jonna kirjoitti...

sunsun: mun täytyy katsastaa tuo inci-lista. kysäisen apua, jos en osaa tulkita sitä. kiitos, kun vinkkasit! :-) mäkin huomasin mineraalipuuterin kanssa hilseongelman, siis sen, että iho näytti kovin kuivalta, mutta se helpotti heti kunnon kosteusvoiteen myötä.

anonyymi: jep. tuo pölyäminen! pyyhe on mullakin käytössä.

Anonyymi kirjoitti...

Häiriköin vielä, kun kävin lukemassa tuota ei nukuta -blogia. Itsekin olen huomannut hienoista kutinaa/kihelmöintiä iholla, mutta oikeastaan vain silloin, kun iho hikoaa - urheillessa tai helteellä. Voisi tietty kokeilla blogissa suositeltuja EM-meikkejä, jos toimisivat Lily Loloja paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja jatkan vieläkin häiriköintiä - anteeksi. Tuohon hilseongelmaan voisi kokeilla esim. sitä, että sekoittaisi mineraalimeikkiä kosteusvoiteeseen. Itse olen sekoitellut apteekin Aqualanista ja mineraalimeikistä kevytversion kesäksi.

Esba kirjoitti...

Tämä ei liity nyt meikkeihin, mutta ajattelin, että huomaat kommentin helpoiten, jos kommentoin tätä tekstiä.

Mikäli olen ymmärtänyt, kirjoitat freelancerina jotain juttuja. Huomasin tänään, että umami-sivusto (joku ihan uusi naisille tarkoitettu sivusto?!?) hakee muotibloggaajaa kirjoittajaksi, ks. http://umami.fi/2009/04/fashion-blogger-wanted/ Ajattelin ensin blogata tästä, mutta koska omat sepustukseni liittyvät lähinnä sisustkseen päätin skipata aiheen. Eli tsekkaa (tai jopa kirjoita), jos kiinnostaa! Blogiasi seuraa varmaan moni muotibloggaaja, jota aihe voisi kiinnostaa.

Jonna kirjoitti...

anonyymi: kun ravasin raskaana kosmetologin luona näppylöitäni hoidattamassa, kuulin jane iredale -mineraalimeikeistä. kosmetologi hehkutti niitä - iho-ongelmaisellekin. mä olen koettanut metsästellä niitä. suuntaankin tästä oitis googlen pariin...

esba: jeps, sehän se mun päivätyöni on. ;-) kiitos vinkistä, käyn katsomassa asap.

Sugar Kane kirjoitti...

Mulla on aika kuiva iho, joten oon ajatellut, ettei mineraalimeikki puuterimaisuutensa takii sopis mulle (en ole käyttänyt puuteria herran aikoihin, ainoastaan jtn ohutta meikkivoidetta). Nyt mulla on kokeilussa jonkun ihan perusmeikkisarjan mineraalijuttu (ja juu, ehkä se ei ole ihan Oikea mineraalimeikki, en oo tullut perehtyneeksi noihin koodeihin), ja nykyisen kosteusvoiteeni kanssa se sopii mulle just hyvin, ei hilseile.

Toki keväällä ihoni on paremmassa kunnossa kuin ihan talvella, sekin vaikuttanee. Mä tykkään kyllä tän kevyestä tunnosta, jotenkin kaikki muut kokeilemani meikkipohjat alkaa aina pitkän päivän aikana ahistaa, tää ei tunnu missään ja peittää ihan riittävästi kun en tykkää "meikatunnäköisestä" lookista.

DiamondDog kirjoitti...

www.everydayminerals.com! Edullisia, LAAJA väriskaala ja ilmaisia testereitä. Ja PALJON edullisempi kuin suomen kosmetologien suosittelemat Janet sun muut. Ja toimivat.
Kannattaa katsoa tosiaan,että ostaa oikee mineraalisarjaa,joka ei sisällä sitten myös ihan kaikkea shittiä. Niinkuin mm Loréalin mukamineraalimeikit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...