perjantai 24. heinäkuuta 2009

Tukholman tennaritaivas...
... on Shoeline. Piipahdin S:t Eriksgatanilla seisoskelevassa putiikissa eilen, koska ovi oli auki ja ikkunat täynnä alelappusia. Pienehkön kaupan valikoima oli kattava, ja äkisti vaikutti, että kaikki kengät olivat halvennuksessa.

Meikäläinen kiinnitti huomionsa hopeisiin (!) nahkatennareihin. Aijai, miten ne kimaltelivat koivissani. Harmillista vain, että kolmekutoset olivat päätyneet jonkun toisen ketaroihin. (Ehkäpä työtoverini, joka marssi toimitukseen tänään sellaisissa!) Siispä päädyin samanmoisiin, mutta valkoisiin ja kankaasta pykättyihin.

Hyvät tennarityypit, nyt seuraa tärkeä tiedote: ranskalaiset Springcourtit ovat ehkäpä parhaat tossut ever! Koska tennarikokemukseni on yli kaksikymmenvuotinen, uskallan väittää omaavani vertailupintaa. Springcourtin lesti sopii suomalaiseen jalkaan – ja se pohja, se on pehmyt kuin mikä! Askel ei paina, ei.

Tämä tennaristi suuntaa huomisen tilipäivän kunniaksi Shoelinen Söderin-liikkeeseen. Että Hornsgatanille, hopsan (hopeankiilto silmissä).

P.S. Ja niistä aleista: mun tossuni maksoivat 499 kruunua, siis kutakuinkin 45 euroa. Ovh kieppui 1 000 kruunun hujakoilla. Hopeisista sen sijaan saisi pulittaa 999 kruunua, mutta sekin on viljalti vähemmän kuin nettikaupan 140 euroa. Kiinnostavatko teitä tällaiset hintatiedot vai viskaanko moisilla vesilintua?

5 kommenttia:

jari kirjoitti...

Itseäni Tukholman hinnoissa ihastuttaa se, kun hinnankorotuksia ei ole tullut juurikaan tai ei yhtään viimeiseen 4v:hen. Vaikka olihan siellä sama hypetys suuresta sisustusbuumista ja myös korkeasuhdanne oli kova.

Siis ne tavarat, mitkä olen itse sieltä ostellut maksaa edelleen sen saman. Oli kauppa Asplund tai PlanEtt tai mikä vaan.

Myös nämä euro-kr-dkk-punta yhdiste hintalaput on halvan kurssin myötä hyvä vertailukeino. Esim. 22.95e/199kr. Kruunuilla ostettaessa 5e edullisempi.

Mutta sitten vasta ihmetyttää ainakin suomen hinnat, kun vertailee huonekaluja. Stanza vs. Asplund, R.O.O.M. vs. Skannon pienesineet (esim. Maze int. kama)...

No, lama pysäyttää joko kaupan tai hintojen automaattikorotukset.

Spots kirjoitti...

jari, onpa kertakaikkisen hienoa kuulla moista! mä olen ollut toistaiseksi iloisesti yllättynyt tukholman huokeudesta. tähän mennessä vain taksit ja metroliput kouraisevat...

mä en ole käynyt koskaan r.o.o.m:issa. sinne pitänee suunnata pikapuoliin! me ollaankin pientä hyllyä vailla. ja sopiihan sitä valmiiksi kalustettua kämppää kaikenmoisella pienellä piristää. :-)

jari kirjoitti...

No, siinä se on Fridshemplanin vieressä ja Grandpa myös. Mutta R.O.O.Min taso on kyllä tippunut vuosien saatossa, vaikkakin se on jo lähinnä institutio. Mutta yksi erittäin mielenkiintoinen butiikki ainakin omasta mielestä on krukmakargatanilla Nitty Grittystä Mariatorgetille päin. Kauppa on vahnassa autotallissa ja nimenäkin on Garage.

Ja tietysti nämä Östermalmin vakiot: Asplund, Modernity, Jacksons, Bohem, Nordiska Galleriet, Gamla lampor, David Design ja Plan Ett. Ja kiertojärjestys juuri tuo. T-bana: Östermalm ja ulos Ö-torgetin päästä Sibyllegatanille.

jari kirjoitti...

Niin ja tennareista. Kyllä Adidas Y-3 Boxingitkin toimii;)

jari kirjoitti...

Ja nyt tätä suoltaa...

Pari lisäystä Östermalmin listalle. Gamla Lampornin jälkeen Zero (Sibylle gatan) ja David Design jälkeen Olby. Olbyn tavarat perus omaa ja muutama Jonas Bohlin aterin, valaisin ja mööbeli. Mutta liikehuoneisto on kaunis. Alakertaan johtava kaide, suuret kassakaapin ovet ja säilytyslokertot kalteriovilla. Siis se on niin hieno ja kauniisti säilytetty. Suomessa kaikki olis jo 60-luvulla purettu!

Eller hur?

Ja on siinä PlanEtt:iä vastapäätä eräs perus "svensk hem" liike, Norrgavel. Samaa ruotsalaisuutta kun Svensk tennissä.

Lauantaina kaupunkipyörä alle ja rundalle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...