torstai 20. elokuuta 2009

Yksi vuotta, eikä suotta


Tampereen putiikeista paras täyttää vuoden! Harmittaa vietävästi, että en ehdi Design Boulevardin juhlallisuuksiin.

Kaupan valikoima on kasvanut kaikilla ihanuuksilla. Onneksi Herra Hoo matkaa viikon päästä kotipuoleen. Hän saa käydä kaupassa. Aion suojautua syyssateilta Lexonin sontikalla enkä keksi ainoatakaan syytä olla hankkimatta samaisen firman espressokuppikuusikkoa. Fermin tyyny ja korkkitablettikin ovat totta maar välttämättömyyksiä.

Ikävöin Tamperetta, vaikka viihdyn täälläkin. Mutta sanonpahan vain, että suomalaiset ja ruotsalaiset eivät sovi samalle työpaikalle. ;-) Positiivisia poikkeuksiakin löytyy. Mitäs muuten sanotte, haluatteko kuulla kulttuurieroistamme?

7 kommenttia:

ruut kirjoitti...

Ilman muuta kiinnostaa kulttuurieroista! Itsekin Ruotsissa asuneena ja opiskelleena olisi kivaa kuulla muidenkin kokemuksia.

benglia kirjoitti...

Kultuurieroista on hauska kuulla, ehdottomasti! Minullakin asumiskokemusta Ruotsista opiskeluajoilta, joten mielenkiintoista vertailla muiden kokemuksiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, ymmärrän oikein hyvin, jos sinusta tuntuu, etteivät suomalaiset ja ruotsalaiset mahdu samalle työpaikalle :)

Mutta se mikä ruotsalaisten toimintatavoissa on positiivista (ja välillä niin ärsyttävää), on tinkimätön asenne kaikenmaailman fikapausseihin ja työaikoihin. Fikapaussin aikana on ihan turha yrittää tavoitella porukkaa. Kunpa suomalaisetkin oppisivat pitämään kiinni "lakisääteisistä" ja työajoista.

Terveisin
-a-

e kirjoitti...

Juu, kyllä haluan. Kulttuurierot kehiin vaan!

Ja kiitos ihanasta, kauniista ja inspiroivasta blogista :)

Tiinakaisa kirjoitti...

Kerro ihmeessä kulttuurieroista, kiva lukea ja kuulla. Minäpä aion lauantaina poiketa tuolla design boulevardissa. Näin syksyn (huih) kynnyksellä kotiin on kiva taas panostaa.. ;)

Esba kirjoitti...

Olin vaihdossa ruotsissa puoli vuotta yliopisto aikoina. Tuli tutuksi touhu. Vähän ehkä jenkkimeininkiä - omasta mielestäni. Kontaktit jäävät aika pinnallisiksi: voidaan olla aika intensiivisiä ihan mukavalla tavalla, mutta "suomalaisten oikeasti" ei olla ollenkaan, sitten oikeasti. Ja ehkä tästä sepostuksesta ei nyt kukaan saa mitään selvää ;D Ruotsalaiset miehet ovat todella kohteliaita - avaavat ovia yms. miesten hommia. Siitä kyllä olen tykännyt.

Spots kirjoitti...

lupaan kirjoittaa pikapuoliin erilaisista toimintatavoistamme, vaikka omaankin vasta parikuisen kokemuksen. mäkin olin vuosia sitten opiskelijavaihdossa tukholmassa ja tulin sieltä samanlaisin tunnelmin kuin esba. tahdoin silti palata, koska tukholma on yksinkertaisesti ihana. göteborgiinkin pitäisi päästä. ja gotlantiin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...