torstai 15. huhtikuuta 2010

Laiha lohtu

Tallasin Tellustamme 32 ja puoli vuotta, ennen kuin pääsin viiden tähden hotelliin. Huoneeni on suurempi kuin opiskeluvuosieni yksiö, kylpyhuoneessakin kiiltelevät marmorit.


Hulppea huone ei kuitenkaan lohduta: poski on tulehduksesta turta ja räkää täysi. Satsi painaa jo hammashermojakin. Särkylääkkeillä ei taida tästä selvitä, mutta koetan sinnitellä Suomeen saakka. Tiedättekö helpottavia poppaskonsteja? Nyt tuntuu, että koetan jokaista tarjottua.

5 kommenttia:

RuusuLiisa kirjoitti...

suolavesipenslaus! kun löytäsit nenähuuhtelukannun jostain-apteekista vois kysäistä? saakohan siel farmaseutti määrätä antibiootteja niinku epsanjassa? on muuten tuskaa istua koneessa ontelot täys räkää nimimerkillä itku pääsi koneen laskeutuessa kun tuntui et roinat tulee ihosta läpi.. Tsemppistä ja jaksamisia!

tuitui kirjoitti...

mä oon saanut kotihoidettua poskiontelohommat viimeisten vuosien aikana tehokkaasti ensin hautomalla poskia niin kuumaan veteen kostutetulla pyyhkeellä kuin vain iho kestää, ja sitten niistämällä kaikin voimin.
TOIMII.
itse oon tosin soveltanut tätä konstia heti silloin kun ekat painefiilikset ovat tulleet, mutta saattaahan se helpottaa jonkun verran sunkin oloa. kannattaa kokeilla :)

pikaista paranemista!

Anonyymi kirjoitti...

Olen välttänyt punkteerauksen valkosipulilla!
Vähintään 5 murskattua valkosipulinkynttä kupilliseen kuumaa (vaikka kaakaota). Tosinaiset syö ne valkosipulinmujut sieltä mukin pohjalta, mutta pelkän liemen juominenkin auttaa. 2-3 krt päivässä parin päivän ajan, toimii minulla!
Ainoa harmina tuoksuminen valkosipulille!
Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Joitakin vuosia sitten minulla oli poskiontelontulehduskierre...ei auttanut suolavesihuuhtelut, ei limakalvojen turvotusta alentavat suihkeet (nasonex), ei sipulit minkään väriset.
Hammaslääkärillekin päädyin, kun luulin purukalustoni reikiintyneen (tuttu tuo hammassärky).
Poski turposi ja oli pakko turvautua tujuun antibioottikuuriin, joka auttoikin alkuun..mutta lopullisen helpotuksen toi vasta punkteeraus, jota jo lääkäriltä anoin kolmen lääkekuurin jälkeen.
Heti helpotti, kun paine pääsi poistumaan onteloista. Ei punkteeraus ollut paha. Ajattelin, että kestän kyllä, olenhan synnyttänytkin ;);)
Nuo suolavedet ja sipulit voivat auttaa ennaltaehkäisyssä ja oireiden ilmaantuessa, mutta jos tulehdus on jo pahasti päällä, suosittelen kyllä lääkärikäyntiä.
Buranaa kuonoon ja jotain nasoliinin tapaista nenuun ensiavuksi..Kuumaa haudetta ei lääkärin mukaan kannattaisi laittaa ja kova niistäminen voi viedä tulehdusta korviakin kohti..Niin kävi minullekin.
Että räkää kuulemma kannattaisi ryystää ulos takakautta ;) Sangen sivistyneesti:)

Tiedän tuon tunteen. Pää pyörällä, jotenkin sellainen kuplan sisällä -olo.

Mahdollisimman mukavaa oloa kuitenkin. Ja mene lääkäriin, jos olosi pahenee vielä. Antibiootti helpottaa kyllä, lentoakin ajatellen.

-Hilma (enkä ole sitten mikään lääkeintoilija ;)

Spots kirjoitti...

kiitos, ihanat, tuesta. :-) mä kävin apteekissa ja sain jotakin lääkettä. tuntuu tepsivän, posken paine on ainakin helpottanut. mutta poski on ongelmista pienin: nyt mietitään, miten mä pääsen täältä kotiin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...