maanantai 29. marraskuuta 2010

Kaksi(kymmentä) kärpästä yhdellä iskulla

Lukeudun ihmisiin, jotka tekevät ensin jonkin aloittamansa asian loppuun, ennen kuin aloittavat uuden. Meikäläisessä on tainnut tapahtua jotakin – tai sitten sääntö ei päde käsitöihin: niitä on kesken kaiken aikaa (huomatkaa monikko).

Valkoisessa korissa on pallollinen ontelokudetta, josta tulee pieni kori, ja jättimäinen isoäidinneliö, josta aion tehdä tyynynpäällisen.

Mustassa korissa on viime vuonna Ruotsissa aloittamani villatakki, jonka kaivelin viime viikolla esille. Huomasin, että siitä puuttui vain yksi hiha. Sekin on liki valmis, vie vain tunnin taikka kaksi. Mutta kuka tuon tekeleen pingottaisi, siinä vasta vastenmielinen puuha? Ja se saumojen ompeleminen...

Seuraavaksi (tai siis tähän samaan syssyyn) aloitan maton tekemisen. Koska kaupat ovat piukeina pelkästään kalliita mattoja, virkkaan sellaisen itse. Mutta en matonkuteesta, vaan huopuvasta langasta.

11 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Voin lohduttaa... Et ole ainoa.

Julia. kirjoitti...

Meilläkin suunnitellaan maton virkkuuta..tosin niin ison maton, että se taitaa valmistua mahdollisimman paksuista lakana siivuista..sitten joskus..

tuija kirjoitti...

mie virkaan trikoosta, sitä tekee nopeeta! tulee vaan aika painavaa, mutta pysyypä matto paikoillaan. saman ongelman tunnustan, kun saa just semmosta kun haluaa, niin uusi mahtavampi idea aiheuttaa uuden maton raakileen :)

tiina kirjoitti...

Mää olisin taas tosi onnellinen jos joku neulomus päätyisi siihen tilanteeseen, että pingotus vaan ja kasaan ompelu. Se on parasta! Mutta en oo uskaltanu neuloa aikoihin, kun se säryttää mun pään niin pahasti. Jospa joskus.

Anonyymi kirjoitti...

Paljonkos tuo ontelokude maksaa ja mistä sitä saa?

Miina. kirjoitti...

Mä ompelen neuleen kokoon aina ompelukoneella! ;D Ja tämän opin alan koulussa!

Nonna kirjoitti...

Maton virkkuu on kivaa! Itse tein juuri matonkuteista, jotka leikkelin/revin itse. Kaapit puhdistuivat samalla. Mielenkiinnolla odotan tuota huopuvaa mattoasi!

Mulle ei valitettavasti sovi tuo huominen "ompeluseura", mutta katsellaan sitten 15. päivää lähempänä.

Mukavaa ilta teille muille! Laitahan raporttia, miten ilta onnistui!

Louna kirjoitti...

Kahdet villasukat ja yhdet lapaset kesken. Silti uskon kaikkien niiden valmistuvan. Hankalaa on, kun yhtä neuletta tehdessä pää on jo täynnä ideoita seuraavaa työtä varten.. koita siinä sitten malttaa tehdä yksi kunnolla loppuun.

Spots kirjoitti...

jonna: kiitos, kaimaseni... tuntuu, että tuo keskeneräisten kasa vain kasvaa. ;-)

julia: tuntuu kutkuttavalta ajatukselta, että lattiassa on ihan itse tehty matto. ja siitähän saa sitten sellaisen kuin haluaa. ainakin teoriassa. ;-)

tuija: hih, mä niin ymmärrän...

anonyymi: mä olen ostanut omat ontelokuteeni menitasta, mutta sitä saa netistäkin vaikka mistä. ja jos asut helsingissä, niin helskyssäkin kannattaa käydä. en muista nyt tarkasti hintaa, mutta kiloittain sitä myydään. halpaa kuitenkin.

miina: mä olen joskus kokeillut - muistaakseni. mulla on niin huono ompelukone, että en uskalla ottaa riskiä. ;-)

nonna: ilta oli ihana! hitsi, olen vieläkin ihan fiiliksissä. ajattele, liki koko porukka toisilleen tuiki tuntemattomia, mutta silti juttu luisti alusta pitäen. tervetuloa 15. päivä!

louna: niinpä... mulla on tällä hetkellä kesken villatakki, villaliivi, virkattu tyynynpäällinen ja muuten toinenkin villatakki (missähän se edes on). kassissa odottelee jo toinen toistaan houkuttelevampia lankoja. tekisi mieli aloittaa kaiken aikaa uutta. ja mä vielä ajattelin retkeillä huomenna kangas- ja lankaostoksille. tämä hiponee jo masokiaa. ;-)

Misty kirjoitti...

Kiitän nyt näin keskellä kesää ja jälkikäteen hyvästä ohjeesta! En ollut virkannut kuin joskus yläasteella viimeksi, mutta nähtyäni ohjeesi alkoi koukku heilua ja koria syntyi liukuhihnalta =) Kaunis kiitos siis =D
Oletko tehnyt joskus suorakaiteen muotoista tai neliötä koria? Jaksaisitko joskus laittaa myös sen ohjeen tänne? En löydä mistään sellaista.
Aurinkoista kesän jatkoa!

Spots kirjoitti...

hei, misty! hieno homma, että olet innostunut koreista! mä en ole koskaan virkannut neliötä tai suorakaidetta mutta olen kyllä nähnyt jossain jotain ohjeentynkää. palaan pian asiaan: alan nyt kaivella sitä. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...