maanantai 1. marraskuuta 2010

Keittiön rakkain kapine

Tässä valossa alkaa kaivata kameranjalustaa. Kuvat ovat käsivaralta vetäistyjä söheröjä, mutta näkeehän niistä jotakin. Kuten juuri siivoamani keittiön. Meidän keittiömme sijaitsee eteisessä. Tila on suurehko, mutta keittiö on vain yhdellä seinällä. Kaapeissa ovat vain välttämättömimmät astiat, ylimääräiset eivät mahdu minnekään. Yksi String-hylly etsiskelee yhä paikkaansa, ehkäpä se löytää sen keittiöstä.


Vuokra-asuntomme köökissä ei ole mitään vikaa. Se on perus-Ikeaa. Valkoiset kaakelit ovat vanhat ja huonosti laitetut. Haluaisin päällystää ne uusilla laatoilla taikka tapetilla, kunhan kerkiän. Voiko vanhojen laattojen päälle kaakeloida, kertokaapa te, viisaammat?


Mutta se keittiön rakkain kapine. Se on Esteri Tomulan emali-Tatti. Kiitos kaunis sille suuren sydämen omaavalle ihmiselle, jolta sen sain.

11 kommenttia:

NENA kirjoitti...

Mun mielestä vanhojen laattojen päälle voi laatottaa, mutta joku viisaampi älähtäköön jos näin ei ole :)
Tuo tatti kulho on todella ihana!

Minna kirjoitti...

En tiedä kannattaako jos pohja on huonosti tehty. Mites Betoluxilla päälle maalaaminen ? Se vois olla yks ratkaisu. Tatti on ihana, mul on tuo sama ja ah ja voih. Esteri Tomula on hieno (tai oli...)

Satu kirjoitti...

Kyllä sen voi, mut sit on eriasia saako siitä suoraa. Luultavasti kai saa, jos jaksaa tasottaa sillä laastilla.
Meidän vessarempan alta paljastui kolmet laatat :-).

Misty kirjoitti...

Vanhojen laattojen päälle voi laittaa uudet.
Yksi vaihtoehto kaakeleiden päälle olisi myös sellainen lasilevy tai pleksi, jonka alle voi laittaa jonkun mieleisen värin tai vaikka tapetin? Ne ovat aika tyylikkäitä. Olen nähnyt jossain myös peiliä kaakeleiden tilalla, mutta omat hermot eivät riittäisi niiden puhtaana pitämiseen =)

RuusuLiisa kirjoitti...

Meillä mentiin siitä mistä aita on matalin eli kolmella seinällä erikokoiset laatat sai ylleen välitilalaminaattia harjatun alumiinin värisenä. Nopea liimata. Varmaan tuo maalaaminen olis se kaikkein nopein tapa?

Spots kirjoitti...

nena: mä olen ihaillut tattia niin kauan kuin muistan. ainakin 30 vee. :-)

minna: maalaaminen vois olla hyvä ratkaisu, toisaalta jotkin ihanat laatat houkuttavat... ihanan valkoiset laatat, heh. jos olis kyse omasta asunnosta, haluaisin betonia - tasoon ja välitilaan.

satu. :-)

misty: jeps, tapettia ja pleksiäkin olen miettinyt. täytyy vähän katsastella, minkä hintaisia eri vaihtoehdot ovat, koska halvimpaan tässä kaiketi päädytään. ;-)

ruusuliisa: ooh! tuosta mä otan heti selvää! välitilalaminaatti!!! kiitos vinkistä!

Cat's Meow kirjoitti...

Kaunis keittiö -peruslaatoissa ja peruskaapeissa on jotain ihanan mutkatonta, ja valkoinen väri pitää ilmeen raikkaana :) Mutta välitilalaminaatti kuulostaa hyvältä :) Mä en muista tarkalleen millaset meidän uuden kämpän välitilalaatat oli mut ei ainakaan silmiinpistävän rumat kun en muista hehe.

Mullakin on tattikulho, se on vaan niin symppis!

Henna kirjoitti...

Edellisessä kodissa laitoin keittiöön tasoksi ja välitilaan samaa Formica Ikin laminaattia. Tasoksi normaalipaksuista, seinään muutaman millin paksuista. Oli hiano varsinkin kun pinta oli harmaa, ikään kuin hierrettypintainen metallifeikki.

http://www.formicaiki.fi/publish/site/eu/finland/fi/home.html?gclid=CIXS_4zYgaUCFQXpzAodsxsDPA

Iiriskukka kirjoitti...

Just kaadoin sipsejä omaan tattikulhoon:)Minullekkin se on rakas keittiöesine,olen saanut sen mummoltani ja muistan kun se on aina ollut hänen keittiössään.

Inaria kirjoitti...

Vihasin tata emalikulhoa noin 20 vuotta like thre is no tomorrow. Sittemmin vihsta syntyi pitkakestoinen rakkaussuhde :)

xx

Anonyymi kirjoitti...

Vanha postaus, vastaus kaiketi tulee liian myöhässä. MINÄ en (puol-ammattilaisena) ikinä laatottaisi vanhojen laattojen päälle. Pohjatyöt on kaiken A ja O kaikessa remppaamisessa..

Paljon näkyy noita tuplalaatoituksia, jotka ikävä kyllä tippuvat seinistä ajan saatossa ja pullistelevat rumasti. Varsinkin kosteissa ja höyryisissä tiloissa. Ei se suuri vaiva ole nyppiä vanhoja irti ja hieman tasottaa : )

Tästä nyt vinkiksi vaikka sille toiselle, ketä sattuu eksymään sinun vanhiin postauksiisi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...