torstai 13. tammikuuta 2011

Lötköpötköt

Joulun alla valmistuneet polvisukat näyttivät päättelyn jäljiltä tältä. Mukiinmeneviltä, vaikka puikot olivatkin puolikkaan tai kokonaisen numeron liian paksut. Nyt ne ovat mallia makkara, mykkyrällä nilkoissa. Syytän yhä puikkoja. Vai sanokaapa te, Kureyon Sockia testailleet, onko langalla tapana löystyä. Ohutta se ainakin on – veikkaan, että parsin kantapäitä päivänä pikaisena.

Mutta toisaalta, mitä sitten? Neulominen on aina mukavaa, melkein kertakäyttömielessäkin. ;-) Nyt puikoilla ovat Nalle-polvarit. Tai ensimmäinen on ollut valmis viikon pari, toinen odottelee inspiraatiota. Mutta voi morjes, kun olisi niin paljon muutakin neulottavaa (kuten tänään ompeluseurassa aloittamani villatakki Sienalle).

Kiitos kaunis taas kaikille mukana olleille! Nähdään parin viikon päästä. Ja hei, muistakaa tämä Anu Harkin vetämä kurssi Priimassa: ilmoittauduin sille tänään enkä malta odottaa sen alkamista!

P.S. Tein sukat summamutikassa mutta kirjasin jonkinlaisen ohjeen ylös. Laitan sen pikapuoliin tänne.

My first knee socks ever. The second pair is on its way – like quite a few other knits as well. ;-)

6 kommenttia:

riikka n kirjoitti...

Mun jaloissa ei ainakaan pysy mistään langasta tehdyt polvisukat kunnolla ylhäällä ilman, että lisään yläreunaan kuminauhaa. Hyvin ohutta kumpparia voi neuloa mukaan tai pujotella jälkikäteen sukan suun silmukoihin, tai sitten voi neuloa yläreunaan nauhakujan johon pujottaa sellaista leveämpää nauhaa.

Kureyon Sock ei oman kokemukseni mukaan onneksi ole ihan niin heiveröistä kuin miltä ensisilmäyksellä vaikuttaisi. Olen käyttänyt omia Kureyon-polvareitani nyt kaksi vuotta kohtuullisen säännöllisesti, enkä ole vieläkään joutunut parsimaan (tosin ihan kohta joudun).

WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

OI miten ihanat sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Suloiset sukat! Kiitos eilisestä ompelukerhosta. Töppösten teko lähti sujumaan alkukankeuden jälkeen mainiosti. Pitää vaan uskoo, et osaa!
Kiitti taas neuvoista!

T: Hemppa

Jonna kirjoitti...

Minulla ei itselläni ole tuosta langasta sukkia, mutta Haitulalla (3/4) on. Ne on aikalailla vuoden olleet säännöllisessä käytössä ja pysyneet hyvinä. Neuloin ne 2,5 mm puikoilla.

Spots kirjoitti...

riikka n: joo, tuota kuminauhaa ajattelin laittaa ainakin seuraaviin sukkiini. en tiedä, onko näille tehtävissä mitään, sillä ne ovat löydät varrestakin. mutta syytän väärää puikkokokoa ja teen seuraavat suosiosta pienemmillä.

weekdaycarnival: kiits!

hemppa: kiitos itsellesi. juu, ne ovat helpot töppöset, vaikka ohje vaikutti aluksi hassulta. mutta hyvinhän ne siitä muovaituivat. :-) eikä sillä neuloksella taida olla edes väliä, kun ne kuitenkin huovutetaan sileiksi.

jonna: samaa tai jopa pienempää puikkokokoa ajattelin mäkin ensi kerralla kokeilla. lankaa on vielä niin paljon, että voisin tehdä sienalle pikkuiset sukat.

Mari kirjoitti...

Hei,
kommentoin nyt tänne vanhaan bloggaukseen kun aihe on aika ajankohtainen.

Itsellä on tekeillä sukat tuosta samasta langasta, mutta tein siitä vaan varret - osittain pihiyksissäni mutta myös sen takia että epäilin myös langan kestävyyttä. Kaiken lisäksi käytän ihan liian suurta puikkokokoa (3mm) mun käsialalle kun pienempiä en omista.. :)

Omat 7veljeksestä tehdyt polvisukat ei pysy ylhäällä ilman kuminauhaa vaikka aluksi olivatkin ihan sopivat. Ehkä siinäkin tiiviimpi neulos tai hieman normaalia pienempi koko voisi auttaaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...