torstai 13. tammikuuta 2011

Purnukkaihmisiä

Pidän purnukoista ja rasioista mutta omistan niitä aivan liian vähän. Kaipaan jo Tukholmaa ja käyntiä Granitissa: seuraavan reissun jälkeen kaappimme saavat luvan tursuta lasipurkkeja ja pahvirasioita, ei reunoistaan repsottavia jauhopusseja, kauraryynejä roiskivia paketteja eikä etenkään kymmeniä pastapusseja. Kuriin kaikki tyynni.

Mutta näitä Purnukoita en säilöisi kaapeissa. Kaj Franckin 1953 suunnittelema kannellinen rasia on taas kaupan kuudessa eri värissä. Mustaa, valkoista ja sinistä meille, kiitosta vain. Piilottaisin niiden uumeniin satunnaiset koruni ja vähän vähemmän satunnaiset silmä- ja parsinneulani, nappini, nepparini, nauhani... Koko pienen käsityöarsenaalini.

I'm a jar-person, since I like to have it clean and tidy. But I have too few of them! These Purnukka-jars by Iittala would help me with my needles and pins etc. And I wouldn't storage them in the closets, quite the opposite – they are so simple and so beautiful I'd place them somewhere I could see them. Like constantly. :-)

8 kommenttia:

anu kirjoitti...

Täällä toinen purkkifriikki! Nuo purnukat on ihania. Meillä on yksi vanhaa Kilta -sarjaa. Arabian Pomona purkit on myös mun suosikkeja.
Minä lajittelin pari päivää sitten omat ompelutarvikkeeni vanhoihin lasikantisiin purkkeihin. Tulee ihan hauskan näköiset niistäkin työhuoneen hyllyä koristamaan (kunhan mies ehtii tekemään ne hyllyt...).

Mikko kirjoitti...

Aijai onpas hienoja! Pienoinen kulttuuriteko Iittalalta kun otti nämä uudelleen tuotantoon.

JohannaK kirjoitti...

Olipa kivoja purkkeja!!

Maija kirjoitti...

Nuo purkit on i-ha-nia! Mun ongelma vaan on se, että pidän purkeista ja purnukoista niin paljon, että niitä on kertynyt jo yli oman tarpeen. Hölmöä ostaa purkkeja, jos ei ole mitään, mitä niihin laittaisi...

Spots kirjoitti...

anu: samat suunnitelmat ovat mullakin: purnukat täyttyvät käsityötarvikkeista, nyt niitä on epämääräisinä kekoina ja nyssyköinä kaikkialla. :-)

mikko: indeed. kyllä mulle kelpaisivat nämä ja ohukaiset kartiot. hyvä, iittala!

johannak: jep, vanhassa vara parempi. ;-)

maija: niinhän ne ovat, liian ihania. meidän pitää ehkäpä perustaa tukiryhmä purkkeihin pimahtaneille...

Hyvässä seurassa kirjoitti...

Minäkin ihastuin näihin kun iittalan sivuja viimeksi selailin. Rakastan purkkeja ja purnukoita, ei kai niitä voi olla ikinä liikaa?:)

Spots kirjoitti...

hyvässä seurassa: enpä usko, en. kunnon purnukat tulevat aina tarpeeseen, vaikka sitten koristeiksi. :-) mulla ne pääsevät koristamaan uutta työ-/ruokapöytäkompleksiani, kunhan saan sellaisen valmiiksi.

elliliina kirjoitti...

Purnukat on pop :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...