lauantai 15. tammikuuta 2011

Reilusti raitaa

Mummot ja vaarit ja sedät ja tädit kävivät tänään laulamassa kolmevuotiaalle Sienalle. Päivä on kulunut nukkekodin kimpussa. Siinä sivussa on suittu barbien kutreja ja kurvailtu junilla. Nyt tuosta vierestäni kuuluu kohtalaisen rasittava leikkimarsun mutina, mutta en omaa aavistustakaan, millä kapistuksen saisi sulkemaan suunsa. Ei näytä tietävän tytärkään, joka alkaa olla petivalmista kamaa.

Ja kun sankari simahtaa, kaivan keskeneräisen villatakin kaapista ja käyn neulontapuuhiin. Löysin uudesta Moda-lehdestä kiintoisan ohjeen, mutta ihmekös tuo – se oli Sanna Vatasen käsialaa. Sannan Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta! -kirja on paras ikinä lukemani neulekirja, ja tämä ohje jatkaa samoilla linjoilla. Meikäläistä jännittää, miten selviän raglanhihoista, mutta tuskinpa niiden neulonta ydinfysiikan tietämystä kysyy. Vai kysyykö?

14 kommenttia:

Äitee kirjoitti...

Laita se kyljelleen ;)

Täältä niitä löytyy 2 kpl :D

Laura kirjoitti...

Kyljelleen. Kun eka zhuzhu tuli meille, mäkin mietin illalla ihan hiilenä, et miten sen saa hiljakseks ja tungin sen tyynykasan alle :)

Spots kirjoitti...

joo, mä laitoin. ja jees, se nukahti! :-)

RuusuLiisa kirjoitti...

Vatasesta tykkään myös!
Tyllerön slipoveriin tein yhden villatakin ohjeella näköjään raglanit. Eli jos minä selvisin niin mikset sinäkin? Sähän olet ihan pro ;)

Spots kirjoitti...

hehhee, kaukana prosta. :-) mutta mä haluaisin oppia. katselin juuri, että mihinkäs kouluun sitä voisi mennä neulomista oppimaan...

Pauliina kirjoitti...

Raglanhihat on tosi kätevät, inhoan saumojen ompelua. Hyvin se sujuu! Kivan näköinen ohje, mäkin tykkään siitä kirjasta kovasti.

Villakettu kirjoitti...

Kammosin raglanhihoja ihan turhaan vuosia! Ne on parasta, mitä on keksitty, ja näyttävät hyvältä :)

Spots kirjoitti...

pauliina ja villakettu: kiitos rohkaisusta. nyt mä jo odotan, että pääsen hihojen kimppuun. :-)

Hannastiina kirjoitti...

Mä kudoin vuos sitten ekan raglanin ja se oli tosi helppoa kun tajus ohjeen. Go girl onnistuu sultakin

Spots kirjoitti...

hannastiina: tänks! sehän siinä onkin: kannattaa sisäistää ohje, ennen kuin alkaa hutimaan sinne tänne. yritän olla kärsivällinen. ;-) kiitos kannustuksesta. ja jos mulle tulee ongelmia, kysyn täällä neuvoa.

WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

Meidän äiti laittoi tanään mulle kuvaviestin. Oli tehnyt samankirjan ohjeilla samantyylisen villatakin V:lle! Oli hieno! Tuo kirja on kyllä hyvä. Siinä se pikkuinen tyttö on tuttuni tytär. Ihana hänkin! Ja huomenna nähdään. jei!

Spots kirjoitti...

weekdaycarnival: joo, se villatakki on hieno. seuraavaksi sienalle sellainen. jos siitä vaikka kasvaisi villatakki-ihminen, kuten meistä. :-) tänään nähdään, nyt kauppaan viime hetken ostoksille.

Hilmukka kirjoitti...

Kun näin tuon ohjeen Modassa, se siirtyi heti puikoille. Nyt toinen hiha on jo valmiina ja toinen aluillaan. Supernopea ohje tällaiselle hitaalle neulojalle! Jännitetään yhdessä raglanhihojen onnistumista.

Spots kirjoitti...

hilmukka: mahtavaa! mä olen nyt siinä vaiheessa, että aloitan hihoja. pidetään toisemme ajan tasalla. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...