lauantai 19. tammikuuta 2013

Toimistosta kodiksi

Liike- tai toimistotilan muokkaaminen asunnoksi on asia, joka on kiinnostanut minua iäisyyden. Jos olisin vaurasta sorttia, ottaisin itselleni projektin, vaikka projekti se on tämä nykyinenkin koti – täynnä mahdollisuuksia, joihin en jaksa vielä tarrata. Ensi kesälle on yksi tehtävä: maalata kaikki seinät samalla valkoisella. Nyt ne ovat erilaisia. Ei sillä, että sitä huomaisi (ei huomaa), mutta tieto siitä ei sovi periaatteessa pedantille luonteelleni. (Käytännössä sitä pedanttisuutta ei huomaa, ei ainakaan sekasotkun määrällä mitattuna.)

Desire to Inspire -blogi esitteli eilen hollantilaisen liiketilan muutoksen. 90-neliöisestä, pitkulaisesta tilasta kehkeytyi hieno koti, jossa viihtyisin. Ajatus kodin etenemisestä pituussuunnassa on kiinnostava, käytännöllisyydestä en tiedä, mutta toisaalta: tarvitseeko kaiken kulkea käytännöllisyyden ehdoilla? Aika monen asian kyllä, mutta suosittelen lämmöllä esimerkiksi suosikkimekon käyttämistä, vaikka se päällä ei saisi pyllistääkään. Ei yhtään.

From an office to a home is a thing that has interested me for a long time. If I was loaded with money, I would definitely do it. In the meanwhile (ha, ha) I just keep admiring other's work. This office made to an apartment was found via Desire to Inspire.

13 kommenttia:

Kerttu / Modernisti Kodikas kirjoitti...

Upea koti! Aikamoinen projekti, mutta kyllä on kannattanut ;)

Uusi Aamu kirjoitti...

HIenosti onnistunut tuo projekti. Itse olen myös karsastanut pitkulaisuutta, muka hankalaa jollain tavoin. Mutta kyllä vaan mieli on siinäkin muuttunut. Ja tuossa kodissa viihtyisin minäkin.

aniiri kirjoitti...

Mieletön.
Vau.
Tuollainen kiinnostaisi minuakin, vaikka tämä nykyinen urakka kyllä on opettanut, että muutosurakan keskellä ei kannata ainakaan asua. Heh.

vilppumaan erika kirjoitti...

Hauskaa sinällään, että on hollantilainen pitkularatkaisu, siellä kun tupataan laittamaan asuminen aina kerroksiin yksi huone toisen päälle :) Liekö sekään käytännöllistä, pohkeiden treenaamisen kannalta ehkä sitten!

Mua kävi niin naurattamaan tuo mekko ja pyllistys, onko käyny fiba lempikoltussa lähiaikoina? Villahousua alle :D

Anonyymi kirjoitti...

Vilppumaan Erika: Hollannissa tuolle kerroksiin laittamiselle on aivan selvä syy: tilanpuute. Juontaa siis jo hyvin kauas historiaan, talojen julkisivut piti olla kapeita (siitä maksettiin vähemmän), tila on siis ylöspäin. Niinä vuosina kun asuimme siellä kuulin tästä jatkuvasti että asia on niin takaraivossa että nykyisinkään on vaikea ajatella ensimmäíseksi muuta muotoa vaikka keskelle peltoa rakentaisi.

Jonna kirjoitti...

kerttu: älä muuta sano!

uusi aamu: sitä tulee ehkäpä kangistuttua turhan hanakasti siihen jo opittuun. kyllä se elo taitaisi tuollaisessa pitkulaisessakin kodissa onnistua. :-)

aniiri: joo, remontin keskellä ei ole herkkua asustaa. hang in there!

erika: totta, pohjelihakset ja kerrokset kunniaan. eikä ole edes käynyt fibaa, ennakoin vähän. ;-)

Päivi kirjoitti...

Vau! Mahtavaa, että joku osaa nähdä liiketilassa uusia mahdollisuuksia. Itse en kestäisi tuota valkoisuuden määrää vakiasumisessa, mutta suon se toki muille. ;) Voisikohan pitkulaisesta muodosta löytää plussapuoliakin?

Hennamaari kirjoitti...

Kaippa se persoonallisen ja jostakin ei-alunperin asumiseen tarkoitetun muuttaminen asunnoksi on niin kiehtovaa, että käytännöllisyys tulee vasta kakkosena. Ja kukapa on määritellyt, että kaiken pitäisi aina olla käytännöllistä ;)

Jonna kirjoitti...

päivi: ihan varmasti voi! musta olisi ihanaa sisustaa sellaista tilaa, jakaa sitä sieltä täältä eri "huoneisiin" jne. :-)

hennamaari: veit sanat suustani. ;-)

Rouva L. kirjoitti...

Iiiik, onko mekko SE mekko? Jos on, sille on tehtävissä jotain. :)

Jonna kirjoitti...

rouva l.: se on SE, mutta ei sille tarvitse mitään tehdä. koetan käyttäytyä se päällä siveellisesti. :-)

Rouva L. kirjoitti...

Mieluusti sitä ropaan.

Jonna kirjoitti...

et ropaa. i love it short! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...