maanantai 24. elokuuta 2009

Tervetuloa Tukholmaan, osa 1: Acne

Piksi tiedusti, mistä Acneja kannattaa Tukholmassa tihrustella. Suositan pyhää nelinäisyyttä, joka ei kysy kuin kilometrin verran kuntoa. Ehkä puolikkaan päälle.Kierros alkaa kätevästi T-Centralenin kulmalta, Åhlènsin tavaratalosta (Klarabergsgatan 50, avoinna arkisin 10–21, lauantaisin 10–19 ja sunnuntaisin 11–18), jonka toista kerrosta ruotsalaissuunnittelijoiden(kin) tekeleet koristavat. Acnen osasto on pienehkö mutta kattaa kuitenkin hyllyköllisen pöksyjä, rekkikaupalla paitoja ja jokusia rotseja. Olen mä siellä kenkiäkin nähnyt, joskin vähänlaisesti. Jos halajamasi pukimet puuttuvat valikoimasta, vierestä löytyvät Hopet, Dagmarit, Carin Westerit, Tiger Of Swedenit ja Filippa Koot.

Seuraavaksi tennarit kannattaa kohdentaa NK:n tavarataloon (Hamngatan 18–20, avoinna arkisin 10–20, lauantaisin 10–18 ja sunnuntaisin 12–17). Se on lievästi sanottuna loistokas ostospaikka, jonka pompöösiä olemusta ei kannata karsastaa: kuteet irtoavat samansuuruisilla kruununivaskoilla kuin toisaallakin Tukholmassa. Acnen osasto pönöttää plan 1:llä. Sekin on pieni mutta meikäläisen makuun parempi kuin Åhlènsin versio. NK:lla kiskaisin Pistolit ensi kerran koipiini.

NK:n alakerran kautta pääsee PK Husetiin (Hamngatan, avoinna arkisin 10–19, lauantaisin 10–18 ja sunnuntaisin 12–17). Kauppakeskus sekin. PK:n Acne-putiikki on pitkä, kapoisa ja kattava. Ostin Pistolini sieltä ja suuntaan sinne kenkäkaupoille toistekin (katsokaa nyt noita harmaita kaunokkeja...). Palvelu on kympin ja papukaijamerkin luokkaa. Suositan lämmöllä.Pyhän nelikon päätepiste on Acnen lippulaivamyymälä. Norrmalmstorgin kulmassa seisova kauppa on edellä esitellyistä suurin (avoinna arkisin 10–19, lauantaisin 10–17 ja sunnuntaisin 12–17). Sieltä ne suosikit sitten löytyvät, mikäli muissa onni ei ole ollut otollinen. Eikä muuten ole tämänkään paikan palvelussa vikaa. (Ja voi jestas, miten kauniisti tyypit pakkaavat vaatteet!)

Jos aikaa piisaa ja mieli halajaa Acnen farkkuja, suositan metroilua Sankt Eriksplanin erikoisuuteen.Ja entäpä jutun lomaan liittämäni kuvat... No, näpsäkkä toimituspäällikkö pukeutuu tehokkaan palaverin toivossa kasmirvillaiseen Patsy-neuletakkiin, jonka alle hän on kiskaissut perus-t-paidan. Askel on kepeä harmaissa Pistoleissa. ;-) Musta saa muuten aina seuraa Acne-kaupoille!  

7 kommenttia:

Piksi kirjoitti...

Kiitos ja kumarrus. Kaksi ekaa oli tuttuja paikkoja, mutta loput ihan uutta. Ja kaikki paikat vielä auki sunnuntaina. Minä vähän kauhulla mietin, että mitenköhän saan shoppailtua, kun olen sunnuntaina paikalla. Mutta näemmä sitä saa silloinkin rahansa tuhlattua. Kiitos!

hon // issues kirjoitti...

Nami ja kiitos, noista suurimmassa osassa olen jo tainnut piipahtaa, mutta kevensi mieltäni tämä muistutus siitä että Acnea saa todella niin monesta paikasta, että edes monipäinen eri suuntiin poukkoileva naisseurue ei voi missata Acne-valikoimia täysin.

Kuule, et sinä sattuisi tietämään vieläköhän näitä popoja saa sieltä teiltäpäin: http://www.paper-doll.com/blog/mini_market_wedge_zipper_boot-138.jpg

Kyseessä siis Minimarketin Wedge Zipper Boot, kenkä joka vielä viime talvena tuntui meikäläiselle liian rajulta ja jonka jätin hankkimatta. Kenkä, jonka puuttuminen omista valikoimista itkettää edelleen lähes päivittäin ja vie myös yöunia.

Minimarketin kuvissa olen nähnyt vielä samaa turkoosina, oisivatkohan tajunneet tehdä sitä edelleen mustana? Nettikauppoihin ei syysmallisto ole vielä rantautunut.

Spots kirjoitti...

piksi: eipä kestä, hyvä, että tuli jotakin uuttakin infoa. :-)

hon: heh, ette totisesti kykene karttamaan acnea. ;-) mä koetan tsekata tuon minimarketin, kun pääsen kotosalle. palailen asiaan. on muuten karmaisevaa, jos jokin jää vaivaamaan päätä kuukausiksi. se kyllä kertoo, että tuote on pakko hankkia. pidän siis peukkuja, että minimarketeja löytyy yhä myös mustina. eiköhän...

Laura kirjoitti...

voi mikä ikävä Tukholmaan! tämä blogi auttaa lieventämään ikävää ;)

Oletteko muuten käyneet Stockholm Quality Outletissa Barkabyssa? Sieltä löytyy myös mm. Acne, whyred, filippa K etc... Olen tehnyt sieltä useita löytöjä. Suosittelen lämpimästi! matka sinne kestää noin puoli tuntia pendeltågetilla ja bussilla.

Spots kirjoitti...

laura: hyvä homma, jos tukholma-ikävä lievittyy teksteilläni. millainen tukholma-tausta sulla on?

me ollaan käyty outletissä. tutustuin siihen vuonna 2001, kun olin täällä vaihdossa. se on kyllä mainio mesta, jonkin löydön tekee poikkeuksetta! ajattelin lähteä sinne lauantaina tampereelta tänne matkaavien ystävieni kanssa. en malta odottaa, jos totta puhutaan. ;-)

Laura kirjoitti...

Ite en ole asunut tukholmassa (vielä) mutta sukuloinut siellä sitäkin ahkerammin ;) Ensi keväänä ollaan muuttamassa sinne, jos vaan molemmille löytyy duunia!(miehellä on puolen vuoden harjoittelu siellä) can't wait! peukut siis pystyyn.. ;)
Ihania tunnelmakuvia Söderistä! Oothan jo kuullut acnen samplesalesta nyt tulevana vkonloppuna Mariatorgetilla?

Claudia Virtanen kirjoitti...

Moikka. Minä työskentelen Pk-husetissä kauppakeskuspomona ja löysin tässä tämän kirjottamasi Acnesta.
Kiva että olet löytänyt just Pkhuset, muista käydä meidän muissakin kaupoissa...Voin aivan erikoisesti vihjata "Mathilde et sa vie"-kaupasta. Niillä on aivan ihania vaatteita ja sisustustavaroita. Ihmiset ovat aivan hulluja heidän tavaroihinsa. Heillä on paljon merkkitavaraa esim Odd Molly ja muita....www.mathilde.se

Tukholmassa on melkein joka kauppakeskuksessa auki sunnuntaisin. Ovat vain pienemmät Tukoholman ulkopuolelle jotka ovat kiinni. Tervetuloa uudelleen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...