perjantai 2. lokakuuta 2009

Viikonloppupuuhat


Koetin äsken kuvata viikon vaatetustani, mutta eipä siitä tullut yhtään mitään. Ei ainakaan sisällä. Kerrottakoon, että viime päivät olen viettänyt kokomustassa – harmaita saapikkaitani lukuun ottamatta. Olen kohtalaisen onnellinen niistä. Ja Filippa K:n jakustani.Tälä hetkellä kupolissani kieppuvat kuitenkin langat! Piipahdin työpäivän päätteeksi lankakaupassa, tarvitsen kaulureita. Kaksin kappalein. Tarkoitukseni oli tehdä vain yksi, mutta kun huomasin kassan likellä jättimäiset puikot, olin mennyttä. Lupaan esitellä tuotoksiani vielä viikonlopun aikana. Ehkä vaatteitakin.

7 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Mullakin kauluri puikoilla. Tosin aika värikäs. Mustalle olisi myös tarvis.

Spots kirjoitti...

ensimmäinen valmistui jo (tuosta paksusta langasta). siinä meni alta tunti. :-) täytyy vain pingottaa ja ommella takasauma kiinni. millaisesta langasta ja millaisella silmukkamäärällä sä neulot omaasi? mun pitäisi aloitella tuota toista. puikot ovat 5,5:t.

visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Mä en ymmärrä neulomisesta muutamaa hassua surullisesti päättynyttä kokeilua lukuunottamatta mitään mutta ihastelen aina sydän mykkyrällä muiden tekemiä ihanuuksia. Tuollainen superpaksu lanka ja hillittömät puikot kyllä kuiskailevat usein, että ostaostaosta, kokeilekokeile, hyvinsemeneemeneese mutta luulen, että lopputulos olisi ihan yhtä surkuhupaisa kuin ennenkin. :D

Spots kirjoitti...

kottarainen: osta oikeasti! se on aikas palkitsevaa, kun tulosta syntyy hetkessä! kauluri valmistuu aloittelijaltakin varmana illassa parissa, viimeistään viikossa. :-)

Jonna kirjoitti...

Minä teen kaulurin sellaisella hyvinkin yksinkertaisella mallilla, jossa alussa luodaan 22 silmukkaa. Lanka on jotain aika paksua merinoa, jota neulon 8 puikoilla, isommatkin kävis. (sinun kannattaa luoda varmaan 30, koska teet ohuemmilla puikoilla, jos kiinnostut mallista) Sitten vaan neulon kunnes kappale on sopivan pituinen - ylettyy kaulan ympäri. Sitten voi ommella aloitus ja lopetusreunan yhteen. Tai ommella toiseen reunaan napit ja sulkea kaulurin niin. Simppeliä kuin mikä. Anu Harkin Puikoissa!-kirjasta apinoitu idea. Kauluri on siinä kirjan kannessa.

Hyviä kauluri- ja neuleideoita löydät kirjautumalla neulojien facebookiin Ravelryyn.

inke // issues kirjoitti...

Mäkin haluan kaulurin, mutta veikkaan että jos alan itse sellaista kutomaan, se valmistuu juuri sopivasti ensi juhannukseksi.

Joku täydellinen harmaan sävy olisi kiva tummansinisen takin kanssa, vai mitä? Mihinkään kontrastiväriin musta tuskin on...

Spots kirjoitti...

jonna: kiitti vinkeistä. mä aloin tehdä tuota omaani pyöröpuikoilla. voi olla, että kauluri jää vähän turhan piukeaksi, katsotaan nyt. ensimmäinen (tuosta paksukaisesta neulottu) on nyt pingottumassa, siitä tulee kyllä ihana, vaikka itse sanonkin. :-)

inke: käy ihmeessä ostamassa tuollaista jumbolankaa ja puikot kokoa 15-20. valmistuu saletisti ennen juhannusta. valmistuu varmasti jopa ennen marraskuuta. :-) ja ilman muuta jokin täydellinen harmaa! mulla on semmoinen juuri puikoilla. kuvia tulee, kun saan sen valmiiksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...