sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Detaljer & valloittava valo

Kohotin jo muutenkin korkeat mummoilupisteeni tänä aamuna korkeuksiin: kävin ihanan kälyni kanssa sauvakävelyllä kello 9! Mutta kyllä kannatti: en muista, milloin viimeksi olisin nähnyt aurinkoa yhtä kauan. Tuli hetkellisesti sellainen olo, että mikäs tässä talvessa – jatkukoon, kunhan jatkuu tällaisena.

Aurinko helpottaa kummasti valokuvaamistakin, kunhan kerkiää kuvaamaan päivällä. Lähden tänään Canon PowerShot S95:ni kanssa kaupungille ja tallennan yksityiskohtia. Järkkäri saa jäädä kotiin, koska tuossa piskuisessa masiinassa piisaa potkua.

Yksityiskohtia löytyy myös ruotsalaisesta Detaljer-kirjasta, jonka hankin eilen Akateemisesta. Tekstitön opus on kelpo kahlattavaa iltaisin, kun aivokapasiteetti ei riitä tekstinkäsittelyyn, ei sitten millään.

By the way, jos joku teistä omistaa tuollaisen söpöisän pienen bambinpään, ostaisin sen mieluusti muutamille koruilleni. Ja jos joku teistä miettii, mikä kumma karvakasa tuossa yläkulmassa kökkii, niin koirahan se.

Started this morning with a good walk: a whole hour in a sunny weather – just perfect. Started to think that winter is just fine (if it stays like this, sunny). I'm about to grab my camera and shoot some details in the city. The Swedish book Detaljer is all about details. The best book to grab to when you are too tired to read.

16 kommenttia:

tuittu kirjoitti...

Ompa hauska sattuma kun minäkin ostin eilen tuon samaisen kirjan! Toimii juuri mainitsemallasi tavalla kun ne tekstit uupuu;).
Hauskoja yksityiskohtia ja mukavan rentoa ja aitoa meininkiä noissa kuvissa. Ainoastaan se loppupuolella ollut kuva täytetystä koirasta sai aikaan pienen puistatuksen. Ei ole tullut mielenkään ,et olisin täytättänyt yhtään edesmenneistä koiristani!

Sofie kirjoitti...

I've got the same book! Great one!
Sweet blog!
S

Liiolii kirjoitti...

Haa! Bloggasin myös juuri samasta kirjasta. :)

A-J kirjoitti...

Ystäväni hankki tämän kaunistuksen kotiinsa joku aika sitten. Kirja on täynnä ihania kuvia. Vähän kuin parempi versio Strömsö kirjasta, vaikkei siinä olekaan "strömsömäistä" elämänkirjoa.

Spots kirjoitti...

tuittu: juu, en kyllä tahtoisi täytettyä koiraa minäkään. hui! tulee mieleen yksi ranuan kummit -sarjan sketseistä, jossa oli täytetty ex-poikaystävä. se nauratti. :-)

sofie: yep, it's a good book. makes you smile. and thanks for your compliment! welcome again!

liiolii: sitä on liikenteessä. :-)

a-j: totta turiset. taas käy toteen se seikka, että kuvat kertovat enempi kuin tuhat sanaa... ihana kirja, kertakaikkiaan.

Tiinakaisa kirjoitti...

Hei, täytyypä hankkia tuo kirja, näyttää herkulta!

tuittu kirjoitti...

Täytetty ex-poikaystävä ois kyllä aika cool;) Sitä vois vaikka käyttää eteisessä naulakkona..

Spots kirjoitti...

tiinakaisa: siitä saat kyllä saletisti inspistä! akateemisessa se oli jotakin 30 euroa.

tuittu: hehhee! :-)

hr kirjoitti...

Oi, ihastelin myös kyseistä opusta Ruotsissa syksyllä, mutta en raaskinut ostaa. Nyt kaduttaa. Ehkä kipaisen Akateemiseen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko nää kuvat otettu tolla sun mainitsemalla kameralla? Kuinka hyvä laajakulma-kuvaustoiminto on? Saako otettua esim. kunnolla kaupunkinäkymää mereltä?

-Heidi

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin tietysti panoraamakuvausta...

-Heidi

Spots kirjoitti...

hr: kipin kapin akateemiseen. :-) se on muutenkin niin ihana paikka, että huh. voisin vaikka muuttaa asumaan.

heidi: joo, mä vaihtelen tuon powershotin ja 450d:n välillä mutta olen koko ajan kallistumassa kaikilta osin pienemmän puoleen: se on ihan tajuttoman hyvä pokkari, en olisi ikinä uskonut! pesee muutamilla toiminnoillaan 450d:n tyystin. ja siis tuossahan ovat kaikki käsisäädöt. seuraavaksi meille saa astella canonin 7d. sitä odottelen innolla. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti tiedoista! Toi menee kyllä ostoslistalle :) Canonin 7d kuullostaa oikeinkin hyvältä.

-Heidi

Saana kirjoitti...

Käypäs tsekkaamassa alla oleva linkki. Tuolta Can Canista saa samantyyppisen naulakon...jos vaikka se kelpaisi. :)


http://www.cancaninterior.com/se/art/hjortkrok.php?grp=194110

Spots kirjoitti...

kiitti, saana! kivoja koukkuja nuokin. mutta nyt hotsittaisi jokin söpöisä bambi. :-)

malin kirjoitti...

yeah, I really like that book. It's candy for my eyes :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...