perjantai 4. helmikuuta 2011

Muki makuuni

Olemme asuneet Helsingissä vuoden. Myönnän, että kaupunki ei suoranaisesti kutsunut Tampereen ja Tukholman jäljiltä, mutta toisin kävi – täällähän kelpaa punkata paremmin kuin hyvin, etenkin, kun löytää omat kulmansa. Meillä kävi tuuri: koti on kivenheiton päässä keskustan ytimestä, lyhyemmän viskaisun merenrannasta. Eikä työmatkaakaan ole kuin kilometri kaksi.

Täytyy silti myöntää, että kaipaan toisinaan T-alkuisia kaupunkejani. Kun Tukholma-ikävä yltyy kovaksi, kurkistelen kuvia vanhasta kodistamme ja muistelen muun muassa vuokranantajaamme, yhtä HAPPYsthlm-suunnittelutoimiston omistajista. Yrityksen tuotekimara kiehtoo meikäläistä luonnollisella herkkyydellään, kurkatkaapa vaikkapa Maito-maljakkoa.

Suosikkini on silti Hamla. Matkaan parin viikon päästä pitkästä aikaa meren tuolle puolen ja tuon tullessani mukin poikineen.

I forgot to translate this. Actually I would like to write this in Swedish but maybe there are some readers outside the Nordic countries. I wrote about Stockholm, the year we spent there. It's definitely one of the most beautiful places in the whole wide world. Would love to have an other opportunity to live there. When my missing to Stockholm gets too big, I take a look at the pictures of our place in Kungsholmen. Our landlord was one of the owners of HAPPYsthlm, a design studio that makes my favourite Hamla mugs – for instance. I'm heading to Stockholm in a couple of weeks and will definitely bring to Helsinki a mug or two. Or six. :-) (P.S. Puss & Kram, Katarina!)

10 kommenttia:

KATA kirjoitti...

Asuin myös Tukholmassa kymmenisen vuotta ja osa sydämestä jäi sinne... mieheni on kotoisin sieltä ja onneksi pääsee käymään, kun tekee mieli suurkaupunkiin:)

Nonna kirjoitti...

Kaunis, klassinen koti. Itse en ole Tukholmassa koskaan asunut, mutta on siellä ihana pistäytyäkin aina silloin tällöin. Miten siellä voikin olla niin erilainen tunnelma Helsinkiin verrattuna?

Kivat mukit! Miten noista on tarkoitus pitää kiinni, kysyy "tyhmä maalainen"... =)

Anne kirjoitti...

Kauniita ovat! Voisi varmaankin yhdistellä jo olemassa oleviin Teemoihin noita. Mulla muki & astia maku vaihtelee tyylikkään linjakkaista värikkäisiin höpöihin. Eivät välttämättä toimi samassa kattauksessa...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Manse rules - olen asunut täällä since 2005 ja aikaisemminkin monta vuotta, tein vain välillä syrjähypyn lähikyliin. Minun on vaikea kuvitella viihtyväni Helsingissä muuta kuin kesäisillä viikonloppureissuilla, mutta se lienee ennakkoluuloa. Tukholma ja Tallinna ovat myös minulle kaksi muuta "T"tä Tampereen ohella :)

anu kirjoitti...

Onpas kivoja mukeja. Minua, lasipurkkifriikkiä
(http://armasaika.blogspot.com/2011/01/tavarat-ojennukseen.html) puhutteli myös Maito -maljakko. Ja hienoja tekstiilejä ja korujakin tuolla firmalla.

Rilla, kirjoitti...

Ken Tukholmassa hetkenkään asuu, kaipaa sinne jollain tasolla varmaankin ikuisesti. Meikätäti ainakin.

Annimanni kirjoitti...

Mun Tukholman ajoista tulee kymmenisen vuotta, ja vieläkin se iskee joka syksy -armoton kaipuu! Se vaan on niin mahtava paikka. Vaikka on Helsinkikin petrannut tässä vuosien varrella ;)

Spots kirjoitti...

kata: tukholma jättää jälkensä. se on kyllä yksi kaikkien aikojen suosikeistani – jos ei se ykkönen.

nonna: sanopa muuta tuosta tunnelmaerosta. no, tukholma on suurkaupunki. ja tolkuttoman kaunis sellainen. hih, mä luulen, että mukeihin tarrataan kaksin käsin ja kunnolla. maalainen minäkin. ;-)

anne: joo, hamlat ovat niin simppeleitä, että sopivat moneen.

annika: helsinki osaa yllättää, mutta eihän se nyt tampere ole. ;-)

anu: maito-maljakko on ihana. tuplasti ihanamman siitä tekee jo pelkkä nimi. maito.

rilla: veit sanat suustani.

annimanni: on petrannut! tämä on ihan eri kaupunki kuin 90-luvun lopulla, kun asustelin täällä viimeksi.

Katarina kirjoitti...

Det är klart du skall ha några Hamla-muggar med dig hem! Hör av dig om du behöver hjälp att hitta dom!
Roligt att se bilder från lägenheten, blir själv lite nostalgisk...

Kram;-) Katarina

Spots kirjoitti...

hej, katarina! jodå, jag skall ringa till dig om jag inte lyckas hitta dom. eller har du några tips redan? och jag, jag saknar lägenheten, fredhäll och allt. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...