lauantai 24. syyskuuta 2011

Olkoon menneeksi

Oranssi, nimittäin. En halua sitä ylleni, en millään lailla, mutta kotiin. Ehkä. Ainakin teoriassa.

Täällä on pimeää. Ensimmäiset kuukaudet uudessa kodissa ovat kertoneet, että parin seinän purkaminen ei tekisi pahaa: eteinen ja keittiö eivät kylve valossa, hyvä jos saavat pisaran jostakin, niin kuin keittiön ikkunasta, joka on kokoa 30 x 30 cm. Maksimissaan.

Siispä valoa, mutta tässäpä piilee pulma: en oikein pidä keinovalon väristä. Enkä tiedä, onko luonnonvalolamppuja olemassa – siis ihan kotikäyttöön. Jos on, kirmaan kauppaan heti. Kiertäisin sellaisen lampun Gubin Grasshopperiin, joka on vaivannut päätäni viikon verran, siitä saakka, kun spottasin sen Finnish Design Shopin uutuuksien seasta. Hienohan se, vaikka onkin saanut nimensä pelottavan näköiseltä hyönteiseltä. (Älkää kysykö, kammoan perhosiakin...)

Ja toinen mietintämyssyyni mönkinyt oranssinpunainen asia on Iittalan uusi Kulku-lautanen. Lokakuussa kauppoihin saapuvaa sarjaa saisi harmaanakin, mutta se ei nyt sattunut sytyttämään, ei ainakaan kuvista käsin.

Ja mitäs muuta oranssia... No jotakin ruosteenpunaista lankaa olisi mukava löytää ja mieluiten Debbie Blissiltä. Osaatteko vinkata?

I like colours, really. Even though I only wear black, grey and sometimes white. Plus I have a pink dress – and a blue one! Colours aren't that much around at our home either. Well green is, in a form of plants. But there's something with the orange! These two things have been circling in my mind during the past week. I'm in a desperate need of some light, but let's see. Would be nice to see Gubin's Grasshopper IRL first.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on vähän samat fiilikset, meillä on isot ikkunat mutta vain yhdellä seinällä ja varsinkin nyt muutaman kuukauden asumisen jälkeen ja syksyn pimetessä huomaa että lisälamppuja on vaan pakko hankkia.

Luulis että ihanien lamppujen ostaminen olisi mieluisaa mut en osaa päättää ja eipä niitä roposiakaan tällä hetkellä ole niin vain heitellä. Tarkkaa harkintaa siis :-)

anu kirjoitti...

Oi kun kiva valaisin! Valotorni ja Adlux ainakin myyvät päivänvalolamppuja.

RuusuLiisa kirjoitti...

Tykkään valaisimesta! Eikä tuo oranssi värinäkään tunnu pahalta, paitsi päälleni en pukisi :D

Ja tuo Kulku! Voi nam. Tosin kastehelmifanina en vaan voi muuta sanoa :D Ja totta, harmaa on ihan liian pliisu, jotenkin mitäänsanomaton tuon oranssin rinnalla.

Mukavaa viikonloppua ja S:lle puspus!

Vappu kirjoitti...

Meillä on luonnonvalolamput eli täysspektrilamput kotona ja mun työhuoneella. Adlux.fi.

Netta-Natalia Löytynoja kirjoitti...

Mäkin yllätin itteni ja tykkäsin enempi tosta oranssinpunasesta väristä noissa kulku astioissa. Varsinkin siinä mukissa se oli niin herkun näkönen.
Enkä pistäisi pahakseni tuommoista valaisintakaan olohuoneen nurkassa, vaikka meillä ei luonnonvalosta puute olekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Heiii, saako kysyä mihin päin Tamperetta muutitte, noinniinku suurinpiirtein? Onko kivat kulmat? Onnea uuteen kotiin!

A

Jonna kirjoitti...

suvi: veit sanat suustani. valaisimet ovat vaikeita! mulla ovat nyt kattosellaiset kutakuinkin kunnossa, kunhan kerkiän ripustamaan, mutta jokin jalkavalaisin kelpaisi vielä. tai pari. semmoinen, jonka valossa voi talvella vähän neuloa. :-)

anu: kiitos vinkistä! mäpäs tsekkaan siis nuo.

ruusuliisa: tästäköhän se sitten lähtee, oranssista valaisimesta? kohta huomaan olevani kävelevä sateenkaari. :-) kulku on ihana, ensi viikolla kaupoissa! jos vaikka yhden lautasen - pullavadiksi. ;-) puss sinnekin! ihanaa viikonloppua.

cat's meow: kiitos. ihanaa, että niitä saa ihan kotikäyttöönkin.

nena: joo, teillä ei kyllä ole pulaa valosta. ;-) mutta väreihin: oranssi on kyllä kiehtova. en osaisi ehkä ottaa sitä kodintekstiileihinkään, mutta tuommoisiin "koviin" asioihin.

a: sorsapuiston kulmille muutettiin. kyllähän tässä kelpaa: kaikki lähellä ja kukonkieuntaakin joka aamu. :-)

Inari kirjoitti...

Debbie Blissillä on Rialto Aran - langassa ihana ruosteenpunainen (väri 33, rust). Tänään just lankakaupan tarjouskorissa hipelöin, mutta jäi ostamatta, kun oli vain yksi kerä tarjolla. Täytyy varmaan jostain muualta yrittää etsiä, oli sen verran ihana väri. Jäi kaivelemaan ;)

Kulku on myös ihana!

Viivi kirjoitti...

Ihan kiva valaisin mutta hinta ei oo kiva. Meilläkin uuden lattiavalaisimen hankinta ajankohtainen. Ihastuttiin Iksun uuteen Stockholm`iin, malli samantyylinen ja hinta vain 119€. Ja mikä parasta toimii led-lampulla. Ai niin, tärkeää meidän huushollissa on myös jalan tukevuus, ettei kaadu jos kissoilla "takaa-ajo" kohtaus;)

scaredy-cat kirjoitti...

Grasshopper miellyttää minuakin, tosin mustana enemmän kuin oranssina. Olen muuten kiinnostunut Tampereen neulomisryhmästä, taidan jättää puumerkkiä FB:n puolellekin...

Viivi kirjoitti...

Uups, kyllä nyt nolottaa... että kehtasin mainostaa halpaa valaisinta. Itsekin kyllä ihailen design tuotteita mutku mutku ei vaan riitä rahat! Sorry.

Anonyymi kirjoitti...

Luonnonvalolamput on sellaista valkoista valoa, minusta ei ole kaunista valoa vaan kalseaa. Ei yhtään niinkuin oikeasti ulkona. Halogeenit toistaa kauneiten värejä.

Elli

Jonna kirjoitti...

inari: kiitos! mä lähden tiistaina työmatkalle helsinkiin ja ajattelin poiketa priimassa. siellä on erinomainen valikoima myös debbie blissiä. ruosteenpuna tekisi nyt terää.

scaredy-cat: ei ole mustassakaan vikaa, ei. :-) se olisi ilman muuta varmempi valinta – etenkin, kun tuolla piisaa tuota hintaa. mutta hitsit, ettö kutkuttelee tuo oranssi. tervetuloa neulomaan! mä selvittelen tilaa huomenna ja palaan asiaan asap!

viivi: älä suotta nolostele. samma här: kulku käy tavallisesti ikeaan designliikkeen sijaan. :-) mutta aina joskus tulee satsatuksi. saas nähdä, onko se grasshopper. mä olen itse ikea-fani. thank god, että se on olemassa. olisi aikamoisen tyhjää meillä ilman sitä.

elli: kiitos vinkistä. mun täytyy testailla eri vaihtoehtoja.

Nalle kirjoitti...

Kulku näyttää kivalta ja kastehelmeäkin tulee punaisena. Tänään bongasin kukkakaupasta Peikonlehtiä!

Esa kirjoitti...

Mikäli valinta kääntyy turvalliseen mustaan jalkalamppuun, suosittelen harkitsemaan Selki-Aseman TRE:tä. Se toimii niin kohde- kuin yleisvalonakin, kun tuo Grasshopper näyttäisi olevan enemmän pelkkä kohdevalo. Tälläkin hetkellä TRE on käännetty kohti kattoa, jonka kautta heijastelee tunnelmallista valoa pimeisiin iltoihin. Hinnaltaan menee Grasshopperin ja Ikean välimaastoon:-)

http://bit.ly/nDcu5u

Jonna kirjoitti...

nalle: ooh, peikonlehtiä!!! mahtavaa! se tietää kukkakauppareissua tälle päivälle. :-) kiitos vinkistä!

esa: TRE on ollut mielessä monesti sekin. mun täytyy vähän tarkastella, onko se liian jytky tänne meille. hienohan se on kuin mikä! monikäyttöisyydestäkin plussaa! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Grasshopperin tekijä oli todellakin aikaansa edellä. Leidi eli samanlaista elämää, mitä nyt Suomessa eletään. Pisti kaupan pystyyn Tukholmaan jo -30-luvulla. Ihastui Jazz klubilla tulevaan aviomieheensä, joka oli tullut keikalle Tukholmaan. Muutti jenkkeihin ja jatkoi huonekalumuotoilua ja lisänä piirsi taloja. Mahti mimmi!

Tukholman arkkitehtimuseossa oli keväällä -10 näyttely hänestä ja se puhutti!

http://www.r20thcentury.com/biography_detail.cfm?designer_id=61

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...