maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kallista kaunista

Edellisen kirjoitukseni laatat eivät ole edukkaimmasta päästä. En toisaalta ihmettele, sillä ne on maalattu käsin. Neliöllinen keltaisia maksaa kutakuinkin 200 euroa, ja meidän eteisemme on kohtalaisen kookasta sorttia. Saapa nähdä, kuinka käy. Lupaan lotota ensi lauantaina. Vai onko lauantai vielä lottopäivä?!?

Yksi vaihtoehto on betonilattia – tuollainen kuin vtwonenin kuvassa. Ja miljoonat kiitokset Weekdaycarnivalille, joka valaisi meikäläistä valamispuuhista: eivät niin mahdottomia kuin kuvittelin.


Mutta kertokaahan te, betonilattian omistajat, millä te olette käsitelleet sen pinnan.


P.S. Tuossa työskentelypisteessä ei muuten ole mitään vikaa siinäkään...


An alternative to a floor made of tiles. Probably a cheaper one...

8 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Sul on kiva blogi. Nykyään lotto arvotaan sunnuntaisin. En tosin tiedä onko se joku kesän juttu?

Madelen kirjoitti...

Hieno lattia - en ole itse koskaan harkinnut betonia lattiamateriaaliksi, mutta tuo näyttää kyllä hienolta.

Ja samaa mieltä, hieno työskentelypiste! Tykkään tuosta "inspiraatioseinästä".

Spots kirjoitti...

kiitos, elli. :-) heh, mä muistan lauantait lapsuudestani: äiti ja isä lottosivat. ja taitavat lotota vieläkin. mutta nyt mä menen tekemään ärrälle rivin!

madelen: joo, betonilattia on hieno. ja sellainen helppo. siinä eivät pienet reiät ja muut sellaiset haittaa. mäkin tykkään työpisteen inspiraatioseinästä. semmoinen on saatava, kunhan ensiksi saan työpisteen. ;-)

Anne kirjoitti...

Lattiavalu halkeaa aika usein. Sinänsä se ei haittaa, mutta ainoana pintana voi se halkeamakin olla turhan rouheaa meininkiä. Betonilattia yleensä siis pinnoitetaan, ja se käsittely tietysti myös nostaa lattianeliön hintaa.

Betoni on myös huokoinen matsku (pölyäväkin), joten sellaisenaan ei liene helppo siivottava.

Spots kirjoitti...

joo, mä kuulin, että sen voisi pinnoittaa epoksilla tai vaikka ihan venelakalla. sitenhän se ei pölyä ja olisi kai - oletettavasti - ihan ok siivottava. i hope.

joska kirjoitti...

Halkeilu riippuu betonin rakenteesta, tarvittaessa halkeamia voi jotenkin ohjatakin seinän viereen tms. Meille on tulossa betonilattia ja mieheni on siitä ottanut enemmän selvää. On hän minullekin selittänyt vaihtoehtoisia tapoja mutta en ole kovin hyvin kuunnellut. *noloa* Käytännön kokemusta noista ei ole mutta kovasti suunnitelmia. Mikäli haluat, voin toki mieheltäni kysyä mitä vaihtoehtoja hän on löytänyt?

Spots kirjoitti...

joska: meillä tuo homma menee niin päin, että mä selvittelen kaikkia remppa-asioita ja selittelen siipalleni, joka ei jaksa kuunnella. :-) mutta voi hitsi, olisipa hienoa, jos kyselisit hieman mieheltäsi. mä haluaisin ihan krouvin, rouhean betonilattian, jossa olisi jokin väritön mattalakka päällä tms. kestääköhän lattian teko kauan - ja sen kuivuminen?

joska kirjoitti...

Tosi hedelmällistä kysellä vatsatautiselta jotain, on ihan kärtyisänä. ;) Meillä kyseessä on uudiskohde joten lattian kuivumiseen on varattava 5-6kk. Ilmeisesti tulossa on ihan normaali betonilattia joka hiotaan ja lakataan. Weberillä on jotain litkuja joilla saisi hyvän pinnan jo olemassaolevan päälle. Sen kuivuminen vie vain päiviä eikä halkeamia tule. Pinta on kuin betonilattiassa. Minusta ei nyt kovin paljon hyötyä ollut kun tuo tyyppi on tuossa tilassa. Itse vakuutuin noista Weberin materiaaleista rakentajamessuilla, sinne suosittelisin suuntaamaan lisätiedon hankintaan.

Rakentaessa on niin paljon kaikkea selvitettävää, että olemme suosiolla jakaeet aihealueet. Miehen vastuulle tuli betonilattia kun on aiheeseen jo hieman perehtynyt ennalta betonitasoja tehdessään. Uuteen kotiin tulee betonista altaatkin. Mun blogissa on betonitason tekemisestä kuvasarja, mies aikoi vielä sitä kehittää kun ei halua yhtään ilmakuplia eikä halkeiluja tasoihin ja altaisiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...