perjantai 2. syyskuuta 2011

Ylösalaisin

Kuumehouruinen keskiviikko parani pahvilaatikon myötä: houmilaiset lähettivät terveisiä muutaman tavaran ja tekstiilin muodossa.

Yksi niistä killuu ylösalaisin ikkunassamme. Boskken Sky Planter -ruukku on oiva keksintö kaltaiselleni "kasvitieteilijälle", jolla ei ole aavistustakaan, mikä pöheikkö Planterista roikkuu. Kävelin kukkakauppaan peikonlehti mielessäni, mutta koska ne ovat yhä vain vaikeasti tavoiteltavia, päädyin muutamiin muihin. Tämä on yksi niistä, enkä todellakaan tiedä, mikä se on. Se näyttää vähän varvulta vaaleanvihreine lehtineen. Mutta lehdet ovat paksuhkoja, vähän vahamaisia. Kasvissa on jotakin sellaista huolettomuutta, josta pidän.

Ja juuri sen huolettomuuden vuoksi myös Sky Planter on kelpo keksintö. Sen alaosaan – eli yläosaan – asetetaan pieni savinen kasteluastia, joka luovuttaa vettä vähitellen. Kasvi saakin ravintoa säännöllisen sopivasti, ei niin kuin tavallisissa ruukuissa viihtyvät viherkasvini, joita kastelen ehkäpä kerran kuussa, jos satun muistamaan. Jotkin virkoavat, jotkin eivät. Biojäteastiasta löytyy tämän tuosta multapaakku ja siihen menehtynyt karahka.

Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, parasta Sky Planterissa on se, että se on kaikessa yksinkertaisessa valkoisuudessaan kaunis kuin mikä. Seuraavaksi kasvatan keittiöpuutarhan ylösalaisin – ainakin Mikon yrtit näyttävät voivan varsin vetävästi.

Got a nice package from Houm. It included a Sky Planter by Boskke. I think my plants will survive better from now on. Ain't much of a gardener. ;-) 

9 kommenttia:

Edla kirjoitti...

Mä niin olen myös ajatellut ostaa noita. Edelleen odotan vain sitä uutta asuntoa mihin saisin noita pari paikoilleen sijoittaa..

Tosi nätti ja kasvi myös =)

RuusuLiisa kirjoitti...

Suloinen :)
Veikkaan kasvin olevan joku juoru. Tai sitten Liisantyyny. Itselläni kasvaa keittiössä samanmoinen/samannäköinen.

Toivottavasti olet parantunut/parantumaan päin!

Mukavaa viikonloppua :)

Jonna kirjoitti...

edla: pakko myöntää, että tuo planteri varasti mun sydämeni. onhan niitä hankittava lisää, ei tässä muukaan auta.

ruusuliisa: miten tuo liisantyyny alkoi kuulostaa tutulta... ehkä se on justiinsa se. :-) kyllä tämä jo alkaa helpottaa, thank god. ajattelin ottaa ihan juuri mopin kouraani ja piristää mieltäni siivoamalla. ihanaa viikonloppua sinnekin, muru!

nuokku kirjoitti...

Sky planterista minulle tulee mieleen kotikotona muinoin roikkuneet amppelit, hieman modernimpana versiona tosin. Ulkonäkö ja idea on kiehtonut jo pidemmän aikaa, mutta minunlaiselleni hortonomille on tuo hinta tuntunut hieman suolaiselta. Kuivunut karahka keittiön ikkunassa kun ei oikein miellytä silmää. Mutta jospa kerrot kukkasi kuulumiset kuukauden päästä niin tiedän kannattaako Planteriin sijoitaa :)

Laurana kirjoitti...

Myös mä olen jo jonkin aikaa katsellut Sky planteria sillä silmällä, se on niin vinkeän näköinen! Todennäköisesti sorrun piakkoin tilaamaan ainakin yhden meidän olohuoneen ikkunaa koristamaan :)

Jonna kirjoitti...

Nuo sky planterit on kyllä niin hienoja! Minäkin olen jo pitkään halunnut omani. Tykkään kyllä niistä perinteisemmistäkin amppeleista, oli ne 80-lukua tai ei.

Minä kävin paikallisessa kukkakaupasa viikko sitten kysymässä peikonlehteä ja maanantaina, kun menin sinne oli pari kaunista yksilöä saapunut kauppaan. Eilen kannoin kotiin. On se ihana. Aion kasvattaa sitä rakkaudella.

inke / issues kirjoitti...

Meillä on tuollainen. Tapoin juuri tahtomattani siihen istuttamani basilikan. Josko jonkun viherkasvin kävisi huomenna hakemassa ja yrittäisi uudelleen... Basilikan päivät taisivat olla luetut jo siinä vaiheessa, kun onnistuin rusikoimaan sen istuttaessani. Varsinainen viherpeukalo täällä, siis!

Katja kirjoitti...

Mulle tuli Houmista perjantaina kaksi samanmoista - tilattuna tosin. Rusikoinniksi meni yrttien istuttaminen tässäkin huushollissa (inken tapaan) ja aika heikolta näyttää tällä hetkellä. Kokeilen kuitenkin vielä uudestaan ennen viherkasveihin siirtymistä, sillä sky planterit olisivat täydellinen ratkaisu pitkäaikaiseen ongelmaani: kissat ja yrtit eivät mahdu samaan kämppään. Kyllä ne piru vie on nyt saatava mahtumaan kun ratkaisu olisi noinkin tyylikäs ja hauska!

Anu kirjoitti...

Minkä kokoinen tuo ruukkusi on? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...