maanantai 9. huhtikuuta 2012

Perulaiselle pikkupojalle

Weranna's-verkkokaupan Knit Hit Kitit ovat keksintöjen kermaa. Puuvillaiseen pussukkaan pakatuilla langoilla ja puisilla puikoilla voi pykätä tyynyjä, pipoja taikka lapasia, ohjeet ovat mukana.

Tein eilen nepalilaisen pipon Novitan harmaasta Huopasesta ja keltaisesta Kelosta. Homma vei tunnin toista, tupsun jätin tälle päivälle. Pääsen testaamaan ensimmäisen kerran tupsukonetta, joka sekin seurasi pussukan mukana. Toivottavasti se on kätevä kapistus, sillä tupsunteko ei lukeudu lempipuhteisiini. On oikeastaan samassa kamalassa kategoriassa tiskauksen ja silittämisen kanssa.

En tiedä, mikä nepalilaismyssyssä on parasta, mutta tykkään eritoten siitä, että jokaisesta pipopaketista luovutetaan euro hyväntekeväisyyteen. Tämä pipo matkaa maailman toiselle laidalle, perulaisen kummipoikamme päähän. Kolmevuotias, pikkuautoista pitävä Will Smith löytyi World Visionin kautta.

Kunpa vielä joskus pääsisimme katsomaan pientä perulaista. Tyyppiä tulee ikävöityä tämän tuosta, vaikka emme ole vielä vaihtaneet kirjeen kirjettä. No, pipo päätyy postin huomaan huomenna – muutamien autokirjojen ja -tarrojen kanssa.

Onko teillä kummilapsia ulkomailla? Millaisilla asioilla te ilahdutatte heitä?


Knit Hit Kit. What an idea – the best! Weranna's has made some great co-operation with Novita and come up with a bunch of accessories one can knit. I especially love this Nepal hat, since one euro per each hat goes to charity. I made one yesterday. Gonna send it to our godson in Peru. The tree-year-old Will Smith loves tiny little cars, or so I have read, so the package is gonna include some stuff about cars as well. Do you, guys, have godchildren via Wold Vision etc.?

6 kommenttia:

LauraQ kirjoitti...

Ihana! Onko pojan nimi tosiaan Will Smith? :D

Mulla on ollut kolme vuotta kummityttö Ghanassa. Hän on nyt jo 15-vuotias. Olen lähettänyt tytölle pari kertaa paketin, pari vuotta sitten kyniä ja piirrustusvihkon. Viimeksi varvassandaalit ja puuhelmikorun. Vastausten saaminen kestää tosi kauan, eikä kirjeissä ole mainittu mitään lahjoista. Mietityttää ovatko oikeasti menneet tytölle perille...

Jonna kirjoitti...

lauraq: kyllä, will smith! se oli love at first sight! :-) saapa nähdä, miten tuonkin paketin käy. luin jostakin, että peruun ei saisi lähettää oikeastaan mitään... toivottavasti pipo menee perille. ootko muuten koskaan ajatellut visiittiä ghanaan?

Pipa kirjoitti...

Meiltä löytyy kummityttö Nepalista. Ja yksi seuraavista reissuista olisi tarkoitus kohdistaa kyseiseen valtioon. Planin (jonka kautta kummilapsi löytyi) avulla meillä on jopa mahdollisuus päästä tapaamaan kirjeiden ja korttien avulla tutuksi tullutta tyttöä ja hänen kyläyhteisöään.

Ihana ajatus lähettää pipo pojalle, taidanpa aloittaa samanlaisen projektin "omalle" tytölle. Tiedä sitten pääseekö perille. Säännöt kun lahjojen lähettelyn kanssa ovat melkoisen tiukat.

Anonyymi kirjoitti...

mullakans perussa kummipoika. lähetelly joskus kirjoja ja pikkuautoja. sieltä tullu kuvia joissa on näkyny lähetetyt lahjatkin. ja ihania pipoja niillä siellä päässä. josta pääsen siihen että oisit tehny suomalaisen pipon, niillä kun on ihastuttavia perulaisia siellä omasta takaa..

Anonyymi kirjoitti...

mullakans perussa kummipoika. lähetelly joskus kirjoja ja pikkuautoja. sieltä tullu kuvia joissa on näkyny lähetetyt lahjatkin. ja ihania pipoja niillä siellä päässä. josta pääsen siihen että oisit tehny suomalaisen pipon, niillä kun on ihastuttavia perulaisia siellä omasta takaa..

Katja kirjoitti...

Kannattaa noudattaa tarkkaa World Visionin lähetysohjeita, jotta lahja menisi varmimmin perille:
http://www.worldvision.fi/kummi-info/kummin-kasikirja/yhteydenpito/kirjeenvaihto/kirjoitus-ja-postitusohjeet

Erityisesti korostaisin tuota alle 3 cm paksuisena kirjeenä lähettämistä, jotta paketti ei herättäisi kovasti huomiota.

Meillä on 12-vuotias kummipoika Keniassa, ja melkein voisi sanoa, että poikkeuksetta pienet ja huomaamattomat paketit on menneet perille, kun taas isommat ovat ilmeisesti päätyneet muihin käsiin jo ennen tarkoitettua määränpäätä. Perille menneistä on siis mainittu seuraavassa kirjeessä ja kuvakin on ollut mukana tosidtusaineistona.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...