torstai 27. lokakuuta 2011

Kahvia, kiitos. Kaikenlaista.

Ystäväni tietävät, että kulutan kahvia ja suureellisesti. Juon aamuisin kevyesti kolme mukia, isoa, päivällä muutaman ja illallakin pari. Keskiviikkoisin särvin kaksi kupillista (vetänevät neljä viisi desiä) café au lait'ta – koska se on Runon suurin kahvi.

Siksipä olen kiinnostunut myös kaikenlaisista kahvintekovälineistä. Meillä on espressokeitin, jonka saimme muinoin häälahjaksi, presso- ja mutteripannuja ja tavallinen kahvinkeitin, josta tykkään eniten. Mutta tekisipä mieleni testata myös Eva Solon mekaanista masiinaa: kuuma vesi, kahvi, kymmenen sekunnin sekoitus ja muutaman minuutin haudutus. Pakko olla hyvää. Ja litrassa piisaisi muutama mukillinen, lämminkin vielä.

Just discovered this Eva Solo coffee pot at Houm. I have no idea where my eyes have been, since I'm a coffee drinker – in a big scale.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on ZinZinon expressokeitin, mutta jostain syystä en saanut expressoa suosikikseni. Mutta cappucinnot saan myös tehtyä sillä kun mulla on erillinen maidon vaahdotin joka tietenkin sen maidon myös lämmittää ja hyvää on. Tietenkin latet, teet ja kaakaotkin sillä väsäillään. Makusiirappeja en ole vielä ostanut, mutta tarkoitus olis....ne vaan lihottaa, varmaan? :)

Riku kirjoitti...

Itselläni on ollut tuo Cafe Solo muutaman kuukauden. Se toimii ja sillä keitetty kahvi on hyvää. Keittäminen on helppoa ja suodatinkahvinkeitintä ei ole yhtään ikävä. Ainut miinuspuoli on, että kahvi ei pysy kuumana kovin kauaa. Voin suositella.

Saija kirjoitti...

Ai tuollainenkin tullut. Kivan iisiltä kyllä vaikuttaa ja jos kerran hyvää kahviakin tulee! Sain lahjaksi juuri ihan perinteisen Bialetti Venus-mokkapannun ja se on kyllä ihana. Poikaystävä on hullu kahvihifistelijä ja kaikenmaailman pannuja on jo joka lähtöön. En aio mainita hänelle tuosta Eva Solosta mitään.

Dorit kirjoitti...

Meillä on just toi, äitini toi kylään tullessaan! Mutta en ole siis vielä kertaakaan kokeillut, en tiedä miksi.. Meillä on myös kahvikone, jolla väännän lattea riittävillä maitovaahdoilla, siksi ehkä Solo jäänyt odottamaan vuoroaan..

Viivi kirjoitti...

Pari vuotta sitten hankittiin pari Bodumin lasista pressopannua. Sillä saa niiiin hyvää kahvia että lahjoitimme MoccaMasterin pois. Ihanaa, kun ei tarvitse kuunnella kahvikoneen pulputusta. Vedenkeittimellä hetkessä vesi kuumaksi ja purujen päälle pannuun. Tuota Soloa en ole päässyt kokeilemaan mutta olis mielenkiintoinen.

Jonna kirjoitti...

kampaaja elina: ääh, kahvi kaunistaa – makusiirapillakin. :-) kerro sitten, jos löysit jonkin kelpo maun: mulle se sektori on toistaiseksi vieras. mutta tekisi mieli koettaa, en vain osaa itsekseni keksiä, mikä makusiirappi passaisi sufeeseen.

riku: kiitos suosituksesta! mä olen suodatinkahvin ystävä, koska en juonut sitä espresso-, presso- ja mutteripannujen takia muutamaan vuoteen, mutta nyt olen päässyt taas makuun. mutta aion ehdottomasti kartuttaa pannukokoelmaani myös tuolla!

saija: hehhehe. joskus jotkin asiat kannattaa pitää salassa. ;-)

dorit: kerro sitten kokemuksista, kun saat eva solon korkattua. :-)

viivi: kahveissa on kyllä totisesti eroja – ja keittimillä on väliä. :-) mulla on nyt kenwoodin k-mix, sillä tulee varsin hyvää kahvia. mutta sama pätee pressoon, ilman muuta!

Esa kirjoitti...

Täällä puolestaan keitellään sumppeja Steltonin pressopannulla (http://bit.ly/stS9bW). Muuten kuin termariklassikot, mutta piskuisen matalampi. Hyvää kahvia saa 4 isoa kuppia ja pannullinen menee aamupalaksi:-)

Jonna kirjoitti...

esa: mullakin on se, mustana. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...